Rabu, Februari 28, 2007
Entri ini kesinambungan entri semalam. Terima kasih tidak terhingga kepada Sas juga kepada semua rakan-rakan yang mengucap selamat dan doa di kotak komen blog, menerusi forum di cari.com.my dan menerusi SMS.

Pra-sambutan. Makan-makan di Basil, Bangsar Shopping Village. Citarasa Thai yang sebenar. Memang tidak terkata sedapnya… !

Kek dari Secret Recipe. Choc. Mud Cake. Citarasa cokelat yang sebenar. Sekali makan nak lagi dan lagi dan lagi. Marvellous… ! Tak perlu berlilin, bukan boleh dimakan pun lilin itu. He he he

Kad ucapan dan cenderajiwa dari puteri kraton. Dompet, talipinggang dan kemeja.

Sambutan. Malam 27 Feb. Makan-makan di Chilis, Bangsar Shopping Centre. Kekenyangan, sampai tersadai. Superb.. !


Masih di Chilis. Molten choc. cake sebagai 'pembersih mulut'. Perghhh…! Kelazatannya tidak terkata sehingga menjilat sudu !



Sekali lagi. Terima kasih daun keladi Alocasia macrrohiza.


Alhamdulillah…Mengingati detik kelahiran jangan sampai lupa mengingati detik kematian.


TTFN

Label: ,

 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 2/28/2007 04:36:00 PTG. |


47 Ulasan


Rabu, Februari 28, 2007 5:35:00 PTG, Blogger Sastri

My utmost pleasure, hunny... glad u enjoyed every moment of it... :D

 

Rabu, Februari 28, 2007 6:12:00 PTG, Blogger yus

waah..memang nampak sedap tu. Selamat! Selamat!

Erkk...nasi minyaknya bila tu BP/Sas?? Makan2 citarasa Thai jer ker??hihi

 

Rabu, Februari 28, 2007 6:14:00 PTG, Blogger Orang Biasa

Setiap satu yang kau jamu (di mata)terasa melekat di anak tekak ku.. Enak2 banget!

Ini baru namanya makan tak hingat. Kek sejibik tu takkan makan berdua je kot..

 

Rabu, Februari 28, 2007 8:55:00 PTG, Blogger david santos

Hello!
All very nice
thank you

 

Rabu, Februari 28, 2007 8:55:00 PTG, Blogger lindosh

oik.. beshnya makan2 tu.. sedap isk sikk

 

Rabu, Februari 28, 2007 8:57:00 PTG, Blogger Pa'chik

kalau makan dekat siam sana, tomyam putih mereka lagi sedap. Memang terasa sangat bezanya.
err.. kek tu, memang dah prepare dari awal ke taknak taruk umur? haha..

 

Rabu, Februari 28, 2007 9:13:00 PTG, Blogger Sikenit Comel-AminBakish

saya terlewat nampaknya , :D

Happy Birthday!!!

Semoga diberi kesihatan yang baik dan dimudahkan dalam segala pekerjaan.

Umur dah meningkat ni.... Cepat-cepatlah kahwin... hahaha :D

 

Rabu, Februari 28, 2007 10:03:00 PTG, Blogger Kak Lady

BP...Triple Play & desert kat chillis tu memang superb...errmmm...yummy....!! Tadi kat blog sas baru tengok orang tu makan udang kara...dah lapor...masuk sini lagiiiiikkkk lapor....

 

Rabu, Februari 28, 2007 11:07:00 PTG, Blogger zino

bila sambut hari lahir je ke dapat belanja sesedap tu.. hehe

 

Khamis, Mac 01, 2007 3:41:00 PG, Blogger tuan tanah

I'm so sorry I missed your birthday (entry)!

But I know you did have a great one.

Happiest belated birthday.
Allah bless!


(Uiks... apasal speaking pulak ni?)

 

Khamis, Mac 01, 2007 8:24:00 PG, Blogger Kaklong

salam,

alhamdulillah, sementara badan tgh sihat ni, makan pun selerakan. So jaga kesihatan jgn lupa.

ha..ni lum kawin makan selera banget. kalau dah kawin, tak taulah. Sas..kena pastikan dia menten selalu :D.

cukup suka ngan ayat terakhir tu :D

 

Khamis, Mac 01, 2007 9:04:00 PG, Blogger Luthfi

tiba2 melapar dan ngiler :-)

*siap2 ke kantin*

 

Khamis, Mac 01, 2007 9:06:00 PG, Anonymous Tanpa Nama

wavey. wah dah bertambah kiraanumur BP ya..sorry bp, iv jarang d blogland.,kerja menuntut masa.. tapi ingatan pada kawan kawn di blogland mmg selalu di hati..tapi bp xpe..kalau iv tak ingat pun, sbb ada'puteri kraton 'di hati..apa pun moga apa yg bp impikan, cita kan jadi kenyataan, umur bpp panjang, dan sepanjang kehidupan bp bawa manfaat pada org lain( eheh..sesekali memberi komen kemain panjang si IV ni ye..:D)

 

Khamis, Mac 01, 2007 9:14:00 PG, Blogger Lan Rambai

terlioq pulak aku tengok gambar aiskrim tu... sruppp

 

Khamis, Mac 01, 2007 9:41:00 PG, Blogger kingbinjai

eskrem tu, mula mula pandang ingatkan labah labah hahahaha

 

Khamis, Mac 01, 2007 9:45:00 PG, Anonymous cikin

hepi belated besday dude!
2ari xjenguk kat cnih.. dah jauh tertinggal keretapi rupernyer. heheh.. :D

 

Khamis, Mac 01, 2007 11:01:00 PG, Blogger ontahsapo

umur dah berapa ni...?

 

Khamis, Mac 01, 2007 11:21:00 PG, Blogger orochi

pos sket kek tu.. nak rasa.. hoho...

 

Khamis, Mac 01, 2007 11:36:00 PG, Blogger INDERA KENCANA

Wahh.. sambutan Jubli Intan yang gilang gemilang...
Cayalah Bro..

 

Khamis, Mac 01, 2007 12:26:00 PTG, Blogger blackpurple

Sas
Terima kasih daun keladi
Tahun depan buat meriah lagi
He he he

Yus
Yang Thai food tu pra-sambutan. Yang sambutan kat Chilis tu. He he

Saya tak makan nasi minyak la Yus. Makan nasi beryani dengan nasi ambeng jer.. He he he

Orang biasa
Alhamdulillah. Rezeki..!
Nak rasa ke kek tu? Ada lagi tu. Ha ha

Santos
Thanks for dropping by..

"Yo no se por qué no me quieres
ni porque te amo tan perdidamente
no entiendo mucho a las mujeres
que del amor andan tan ausentes"

Copy & paste from your site.

Sepatah haram tak faham. Ha ha ha

Lindosh
Erkkk... (itu bunyi sendawa yang kemudiannya dikuti dengan doa selepas makan):D

Pa'chik
Ha ha ha.
Kek tu kalau tak habis boleh pakai tahun depan, tu yang tak letak umur.

Aminbakish
Terima kasih cikgu. Moga-moga.

Biar lambat asal selamat. Tunggu cikgu 'jalan' dulu. He he he

Kak Lady
Sesekali makan boleh la. Kalau selalu jemu.

Makanan Jawa lagi best. he he he.

Zino
Tak jugak Zino. Yang ini kena didokumentasikan dalam blog la. Yang selalu tu makan senyap-senyap. He he he.

Cik T Tanah
Yo orak opo. Kesuwon. Mugo-mugo. (Eh..terJawa pulak !)

Ya tidak mengapa. Terima kasih. Moga-moga.

 

Khamis, Mac 01, 2007 12:37:00 PTG, Blogger sya

Alamak terlambat lak..

SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR

sama lak ngan seorang kakak blogger di Singapore .. pun 27 Feb jugak.

BP tolong tengukkan blog Puteri Kraton tu kenapa agaknya kak sya nak komen kat blog dia tapi tak boleh

 

Khamis, Mac 01, 2007 12:45:00 PTG, Blogger blackpurple

Kak Long
Sesekali boleh la. Kalau selalu takut kolestrol. He he he

"Ingat 5 perkara sebelum datangnya 5 perkara" kan...

Luthfi
Ojo ngences wes la yo mas... He he he

IV
Terima kasih IV. Moga-moga.
It’s the thoughts that count. :)

Lan
Jom la Lan, sesekali kita ke Chilis sesama. Aku belanja tapi kau bayar. He he he

Kingbinjai
Labah-labah spesis mana yang bentuk macam tu king ? hehehe

Cikin
Terima kasih Cikin.

Ontahsapo
Kita sebaya la kot... Ha ha ha.

Orochi
Meh bagi alamat penuh rumah kau. He he he

Indera
Isk...Jubli Intan ? He he he

Kak Sya
Terima kasih kak sya.

Ha ah. Perasan tadi. Fungsi mengomen Blogspot ada masalah rasanya. Biasalah tu. Nanti-nanti ok la tu. :D

 

Khamis, Mac 01, 2007 1:24:00 PTG, Blogger ILA

hoho~~~ sungguh b'tuah awak:)
bila lihat gift tu, terus imagine mcm ner ler...hantaran darinye nanti..lalalalalalala~~~

 

Khamis, Mac 01, 2007 1:51:00 PTG, Blogger Mamamanja

salam bp..

MM ketinggalan nampaknya... hepi bilated besday erk.. moga panjang umur, murah rezeki dan cepat kawin.. hehehehe

err... sedap2 tengok makan tuh. terliur teman dibuatnya

 

Khamis, Mac 01, 2007 3:04:00 PTG, Blogger achik

wah makan sakan... kek coklat, eskrem coklat... mmg peminat coklat ni ;p

 

Khamis, Mac 01, 2007 5:51:00 PTG, Anonymous ajzie

Bertuah betul dapat present dari Puteri kraton tuh....

 

Khamis, Mac 01, 2007 5:53:00 PTG, Blogger 13may

wah wah!!! bahagia betoi:D

 

Khamis, Mac 01, 2007 6:57:00 PTG, Blogger Iman Mawaddah

Tahun ini sambut berdua ..
Tahun depan sambut bertiga..
Sure lagi meriah bersama jowopinter junior hehehe

 

Khamis, Mac 01, 2007 9:03:00 PTG, Blogger kemat

sambutan yang meriah..chiilis..secret recipe..wah..ader orang sayang kamu

 

Jumaat, Mac 02, 2007 12:13:00 PTG, Anonymous kadok

adehhhh..terlewat aku rupanya..apa2 pon..happy belated birtday en bp...semoga panjang unur dan dimurahkan rejeki...dan cepat kawin...ahahahaha

 

Jumaat, Mac 02, 2007 1:36:00 PTG, Blogger sherrina

tahniahhhhhhh!!!!! Hepi besday :)

 

Jumaat, Mac 02, 2007 3:47:00 PTG, Anonymous gitartong

wah! maaf sedikit terlewat. selamat panjang umur!

 

Jumaat, Mac 02, 2007 6:15:00 PTG, Blogger Bunga Rampai

Salam,
Aiskrim dan coklat memang tak boleh dipisahkan :) Juga kek dari Secret Recipe...wow, enaknya!

Meriahnya sambutan hari lahir BP, alhamdulillah.

p/s hehehe...pakcik sorang tu rajin sungguh melawat blog orang M'sia - VMY 07 :)

 

Jumaat, Mac 02, 2007 7:39:00 PTG, Blogger tedungS

ko ni asik citer makan je, spare tayar ko tu tk membesar ke?

 

Jumaat, Mac 02, 2007 9:37:00 PTG, Blogger KAMATO

Selamat hari lahir, semoga sentiasa diberi kesihatan dan dimurahkan rezeki

 

Jumaat, Mac 02, 2007 10:59:00 PTG, Anonymous kel@mbu

hepi besday utk kamu!!

 

Jumaat, Mac 02, 2007 11:18:00 PTG, Blogger BaYu SenJa

Selamat ulang tahun kelahiran :)
wah, meriahnya..
kami di syria hanya dengan makan nasi yaman sahaja.
bujang senang.. hehe

 

Sabtu, Mac 03, 2007 4:18:00 PTG, Blogger blackpurple

Ila
He he he. Tak tau nak komen apa dah... he he

Mamamanja
Tq MM. Moga-moga :)

Achik
Nyum...nyum....nyum...

Ajzie
Bertambah la koleksi talipinggang, dompet dan kemeja. :D

13may
Alhamdulillah....

Iman
InsyaAllah. Doa-doakanlah. Berempat pun tak apa.. :D

Kemat
Alhamdulillah. Rezeki jangan ditolak dude..!

Kadok
Terima kasih kadok. Semoga. He he he

 

Sabtu, Mac 03, 2007 4:24:00 PTG, Blogger blackpurple

Sherrina
Tq..tq..tq.. :D

Gitartong
Terima kasih. Kau juga GT..

B Rampai
Salam kembali. Terima kasih BR. Rezeki dari Allah..

p/s David Santos tu ke..? He he

TedungS
Bila rasa-rasa dah out of shape tu cepat-cepat lah ke gim. He he he

Kamto
Terima kasih. Moga-moga, InsyaAllah.

KelAmbu
Terim kasih daun keladi.

Bayu
Terima kasih.
Nasi Yamn itu bagiman ek? Saya menggemari nasi ambeng... he he he..

 

Isnin, Mac 05, 2007 10:54:00 PG, Blogger ayu_mkay

syukurkan sentiasa ada yg mengingati setik bahagia dlm hidup kita.

enak temen sih pakanan kabeh..tapi rasakku bolu seng di bakar gambek areng lagi enak kok :D

 

Isnin, Mac 05, 2007 11:08:00 PG, Blogger blackpurple

Ayu mkay
Enggon endi arek nggolek bolu nang KL ki Ayu..
he he he..

 

Isnin, Mac 05, 2007 11:47:00 PG, Blogger nUr@dDeEn

weh, kek tuh macam kek besday kawan aku jer huhu...

*Lepas nih nak mintak Sas banjer aku plak ler kat situ utk besday aku nanti muahahahahaha.... slrupppppppp!!!! Sodapnyer ngeh ngeh ngeh..

 

Isnin, Mac 05, 2007 4:44:00 PTG, Anonymous Faizah

bagusnya awek ko yer BP :P, birthday aku abe tak bg adiah pon, belanja mkn pizza je .. jelaous seh :P

 

Isnin, Mac 05, 2007 7:19:00 PTG, Blogger shahril aley

meriahnye sambutan harijadi ko. klu famili ko sambut si sastri jadi menantu aku rasa mesti lg meriah. hahaha.... bule lg nak bina masjid?

 

Selasa, Mac 06, 2007 6:06:00 PTG, Blogger blackpurple

nur@ddeen
Bila birthday kau..? :D

Faizah
Kau dah ada abe rupanya. Apasal tak kenalkan kat aku.. ? he he he

Shahril
Itu meriah ke..? biasa-biasa saja... :D

Pelan masjid dah submit ke Majlis cuma tunggu kelulusan. He he he

 

Selasa, Mac 06, 2007 10:26:00 PTG, Anonymous bagonk

edian... uenak tenan...

dadi pengen...

kapan ngejak aku mas...? :P

 

Khamis, Mac 08, 2007 4:19:00 PTG, Blogger blackpurple

Bagong
Mabor la merene mas..? Akeh panganan enggon kene.. :D