Ahad, November 27, 2011

“Status awak?”

“Masih belum kahwin lagi.......”


Makna denotasi. Bukan sahaja saya, semua lelaki sentiasa sesuai menggunapakai jawapan itu. Hehe.


ttfn

 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 11/27/2011 09:27:00 PTG. |


14 Ulasan


Ahad, November 27, 2011 11:35:00 PTG, Blogger ainzoo

tak apa. Lelaki, makin bertambah umur, makin tinggi sahamnya :). Lain le kalau pempuan ...
Berdoalah supaya jodoh anda didekatkan ;)

 

Rabu, November 30, 2011 9:55:00 PG, Blogger cikceriacorner

salam..kabare..

insyaallah..pasti akan tiba suatu ari nanti..semua org diciptakan berpasang2(dlm Al Quran pon da tertulis)...ceria selalu..:)

 

Rabu, November 30, 2011 5:34:00 PTG, Blogger BuRuuj

hihi...Masy, tu la pasal. entri ni 'double meaning' juga sebenarnya. sy pun 'belum kahwin lagi'. ;)

 

Khamis, Disember 01, 2011 8:48:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Ainzoo,
Kalau 'didekatkan' tak jadi juga..'dicantum' terus baru jadi, hehe

Insan biasa,
Kena seru baru sampai seru :)

cikceria,
Salam. Waras.
:)

Masy,
Bijaknya!

Buruuj,
Frasa serbaguna untuk para bujang, duda dan lelaki beristeri 1,2 & 3!

 

Sabtu, Disember 03, 2011 7:49:00 PTG, Blogger Mak Su

nanti bila dah sampai jodoh, kena buat annoucement via blog:)

 

Rabu, Disember 07, 2011 12:20:00 PTG, Blogger nizamsani

saya tiru gaya abah saya,
memperkenalkan isteri dengan ayat,

"ini isteri pertama saya."

 

Selasa, Januari 31, 2012 4:32:00 PTG, Blogger KAMATO

mungkin juga maksudnya belum kawin satu lagi..... he he

 

Isnin, Februari 13, 2012 10:22:00 PTG, Blogger Mek Na

sama la cerita kita...org tertanya dan berteka teki dgn status belum kahwin ini

 

Isnin, Februari 13, 2012 10:22:00 PTG, Blogger Mek Na

sama la cerita kita...org tertanya dan berteka teki dgn status belum kahwin ini

 

Rabu, Mac 14, 2012 1:12:00 PTG, Blogger farazdaq

salam purp,

ojo milih banget kang..hi