Khamis, April 20, 2006


Versi Bahasa Melayu:

Sekarang tengah sibuk sangat. Pagi ini luar biasa sibuk. Banyak kertas kerja kena sedia dan semak sebelum dihantar. Jadi hari ini tak boleh nak melaksanakan aktiviti berblogging. Tak taulah..Petang atau malam nanti mungkin...

English Version:
Currently am deeply occupied. This morning has been extraordinarily busy. Lots of paperwork to be prepared and verified before submission. So today no blogging activity is possible.... but who can tell? in the afternoon or evening, perhaps?

Jowo:
Sa iki sibuk bangeti. Mau isuk kepalang sibuk ea. Akeh banget kertas kerjo arek digawe karo diperikso. Dadi ne sa iki orak keneng blogging. Embohlah. Engko sore, orak pun enko bengi agak ea.

Versi Melayu Bumi Kenyalang:
Kinek tok mek gago mena. Pagi tadi iboh kata, nang gago gilak-gilak. Banyak kerja maok dipolah kakya maok dicek sebelum diantar. Jadi ari tok sik dapat la nak berblogging. Petang kelak kali.

Versi Lalat:
jhdfiuyhweirb ijfowejrnwehsj777 jklwyeqwibe qohoqwh.

B'Purple: Sibuk-sibuk pun sempat post satu entry.....hehehe

TTFN
 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 4/20/2006 01:22:00 PTG. |


33 Ulasan


Khamis, April 20, 2006 1:34:00 PTG, Blogger Sastri

uisk hunny... multilingual nih...keskeskes...

 

Khamis, April 20, 2006 1:46:00 PTG, Blogger ontahsapo

boleh bukak sekolah bahasa kauni...

 

Khamis, April 20, 2006 2:27:00 PTG, Blogger cuaca

kori kana minna tek otok tek sawago-sawago....

 

Khamis, April 20, 2006 2:39:00 PTG, Blogger a.l.a.n.g

kue ki sibuk bangeti pun okeh jugak nek nulis

 

Khamis, April 20, 2006 2:53:00 PTG, Blogger Alex Lacey

yaaa itu dia blogger tegar sih...

 

Khamis, April 20, 2006 4:14:00 PTG, Blogger zino

selagi sempat tulis blog ni belum lagi di kira sibuk.. tapi masih boleh masuk ketegori menyebuk hehe

selamat bertugas..

 

Khamis, April 20, 2006 4:29:00 PTG, Blogger Ayu

tuh la nama nya pemblog tegar hahahaha

 

Khamis, April 20, 2006 4:50:00 PTG, Blogger MAMARISYIA

muahahha...sah penagih tegar....

 

Khamis, April 20, 2006 5:10:00 PTG, Blogger Syikin

hmm..nak komen apa lagi?blogger tegarlah namanya tu:)

mmg fasih cakap jawa ya? suami n adik ipar mmg blh lagi cakap jawa, tapi sepupu2 diaorang kesian, tak tau cakap jawa wlwpun both parents jawa(adik beradik mil), tak diajar bercakap sejak kecil.

 

Khamis, April 20, 2006 5:23:00 PTG, Blogger a.l.a.n.g

Versi Banjar :
Wayah inik sibok hangat. pagi ni lain bangat siboknyek. banyak kartas karja kanak diullah ngan dilihat sblm dihantar... harinik kadak hingkat 'berblogging'.. tahoam amun patang ka malam kinak....

 

Khamis, April 20, 2006 5:42:00 PTG, Blogger JBM8141

kemasnya mejaaaaa.... tu utk ambik gambar atau realiti? ekeke

 

Khamis, April 20, 2006 5:53:00 PTG, Blogger EdRyNA

Bab lalat tu yg tak larat...

 

Khamis, April 20, 2006 6:11:00 PTG, Blogger Moon®

Busy cam ne pong blog tetap buat ek.. hehehe

Meja tu saje amik gambor ke? atau memang selalu kemas cam tu?

 

Khamis, April 20, 2006 6:34:00 PTG, Blogger blackpurple

sastri
nak letak bahasa lain tak sempat...dan tak tau la hunny....hehehe

ontahsapo
bahaso nogori camno bang?

cuaca
translation please.......

a.l.a.n.g
alah..tulis koyok ngono penak & diluk waey....hehehe

wah ..ono versi banjar... tq...

alex lacey
dah depan pc..sambil-sambil la.. :)

zino
menyebok pun iye gak.... :)

ayu & mamarisyia
"tegar" tu apa? hehehe

syikin
duduk KL lama ni dah berkarat b.jawa. balik kampung dah kekok nak cakap :)

jbm8141
kenyataan....tak tipu !!! tu kira kemas ke?

edryna
bahasa tu dah diringkaskan sebenarnya... hehehe

moon
tadi memang sibuk tapi sambil2 tu sempat lagi...hehehe....sekarang dah ok.

kalau nak tau, meja tu selalu lagi kemas....hehehe

 

Khamis, April 20, 2006 11:01:00 PTG, Blogger NBB

versi lalat tu best.

 

Khamis, April 20, 2006 11:36:00 PTG, Blogger kunci hilang

hehe.. kamu ni kaum apa sebenarnya?
Banjar?

 

Jumaat, April 21, 2006 2:24:00 PG, Blogger tuan tanah

saya kangen bahasa jawa.
kangen sangat dengar mbah saya ngomong jowo.
balik malaya saya mahu dengar puas-puas.

p/s: aku arep paham sitik2, tapi orak iso ngomong sendiri. (broken gilerrr... :) )

 

Jumaat, April 21, 2006 7:50:00 PG, Anonymous Op

wah banyak bahasa kau tau ni. boleh mintak kerja pramugara nih hehe.

 

Jumaat, April 21, 2006 8:23:00 PG, Blogger babydiana

Versi lalat pun ada....hihihihihi

 

Jumaat, April 21, 2006 9:21:00 PG, Anonymous gitarkapok

har har har! mari belajar bahasa!

 

Jumaat, April 21, 2006 9:36:00 PG, Blogger loppiess

versi lalat nampaknya lebih pendek dan simple, nak blajar boleh?

 

Jumaat, April 21, 2006 10:22:00 PG, Blogger blackpurple

nurul bahiyah
saya juga tahu versi langau, orang utan dan big foot...!

kunci hilkang
melayu jawa !

tuan tanah
broken tak apa..jangan malu mengaku jawa... :)

op
pramugara? tak nak lah..aku geng Afdlin..hehehe..

babydiana
lalat jenis yang ni tak bawak penyakit... hehehe

gitarkapok
sila-sila.... hehehe

loppies
versi lalat dah dipendekkan sebab kalau tulis semua pun bukan korang faham pun....hehehe

 

Jumaat, April 21, 2006 11:50:00 PG, Blogger NBK466

Bzz pun sempat buat N3 multi-language... Kalau tak bzzz mau bahasa alien pun ado tuh...

 

Jumaat, April 21, 2006 12:36:00 PTG, Blogger blackpurple

semut
apa yang best...?

nbk
kalau tak bz buat kamus terus..!

 

Jumaat, April 21, 2006 2:03:00 PTG, Anonymous gitarkaran

saya dah nak pergi sekolah. sempat lagi me'ngomen'. babai!

 

Jumaat, April 21, 2006 3:47:00 PTG, Blogger blackpurple

gitarkaran
itu bukan mengomen namanya...hehehe

mamamanja
apa yang isk...? apa yang erm...?

 

Jumaat, April 21, 2006 4:09:00 PTG, Blogger Kak Lady

ermm...jowo pinter ni memang pinter...bahasa lalat pun dia tau....

Ada jugak lalat yang masuk sini ye..heheheh

 

Jumaat, April 21, 2006 4:25:00 PTG, Blogger blackpurple

kak lady
lalat-lalat di sini memang suka berkeliaran..... sebab di negeri ini pusat pelupusan sampah tak terurus..

 

Khamis, Mei 04, 2006 9:03:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama

Ojo isin ngomong jowo!

wong jowo ney!? kampung'e kuey nang Muor... podo karo aku tapi aku nang sri tanjung Muor

 

Khamis, Mei 04, 2006 9:04:00 PTG, Anonymous c4stello

Ojo isin ngomong jowo!

wong jowo ney!? kampung'e kuey nang Muor... podo karo aku tapi aku nang sri tanjung Muor

 

Sabtu, Disember 16, 2006 10:42:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama

aku wong jowo songko,rengit,njohor.Bojoku wong terengganu. saiki wes ngaia (buat) omah nang trgganu. Bapak ku wung gondang, muar, embok ku wong merlong, rengit. Agek iki mbukak blogger iki, waduh rasanea dunio lek ea (kepunyaan) wong jowo. terimo kasih okeh-okeh kabeh seng ngeaie / ngeteri komen .sopo seng ngeaia (buat) web iki. sampek kepetuk maneh.