Isnin, Jun 26, 2006
Kisah seorang aku di hujung minggu. Gambar entah apa-apa. A picture tells a thousand words. He he he.
Dah dikemas. Ruang tamu rumah lelaki melayu jawa 100% tulen terhangat di pasaran. Ha ha ha.

Majalah santai kalau dibelek-belek dan ditilik-tilik mampu menyegarkan minda.

Skill memasak yang entah apa-apa. Itu bukan jemput-jemput tapi Drumet pedas bersalut Ayamas. He he he.

Seminggu sekali memasak nasi, di dalam microwave. Cukuplah sepinggan untuk makan seorang !

Kemeja pun dah siap bergosok. Cukup untuk stock 4 minggu !

Bukan lelaki metroseksual. Tak hensem kenalah jaga penampilan diri. He he he.
TTFN
 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 6/26/2006 11:42:00 PG. |


42 Ulasan


Isnin, Jun 26, 2006 11:49:00 PG, Blogger Sastri

kemas sungguh rumah hunn ni ek... bab terhangat di pasaran tu yg tak tahan tu... :p

 

Isnin, Jun 26, 2006 12:00:00 PTG, Blogger Aku Bukan Bidadari

wahh confim jowo lelaki STR8..mueheheheeee.... apsal tak goreng tempe..


Ps: langsir tu sapa pilih??? tiara rasa BP yg pilih kan kan?

 

Isnin, Jun 26, 2006 12:17:00 PTG, Anonymous gitartong

perrghh! mengalahkan anak dara. anak dara pun rumahnya tidak sebegini..

 

Isnin, Jun 26, 2006 12:21:00 PTG, Blogger kasutVINCCI

rupanya BP seorang metrosexual!;)
wow!

 

Isnin, Jun 26, 2006 12:22:00 PTG, Blogger Moon®

Hangat jangan tak hangat... patut tunjuk muka barulah terbukti kehangatan.. hahaha

Cam panggil part time maid suh kemas je ni..

 

Isnin, Jun 26, 2006 12:40:00 PTG, Blogger .:HalogamoRa:.

lu buat wa tersenyum meleret la beb. xpe amalan yg sihat. teruskan teruskan.

tp bab masak nasi dlm microwave yg x thn tuh.

 

Isnin, Jun 26, 2006 1:13:00 PTG, Blogger zwitterion

wah kagumnya..almaklumlah terhangat di pasaran..

 

Isnin, Jun 26, 2006 1:16:00 PTG, Blogger iejal

hahahaha bukan lelaki metroseksual konon. Kalo dah banyak alat memekap tu, kira lelaki metroseksual lah... kalo uberseksual plak lelaki yang hensem dan kemas macam brad pitt. Kalo metroseksual plak, macam tom cruise... har3x

Psst... metroseksual dengan homoseksual lain tau!

 

Isnin, Jun 26, 2006 1:38:00 PTG, Blogger blackpurple

sastri
Terhangat jer bukan panas hunn... he he he...

Tiara
100% STR8...! Tempe habis stock la...

Beli sendiri pilih sendiri la.. ha ha ha.

Gitartong
Untuk sesi fotografi memang la. Exercise jugak tu GT :D

Kasutvincci
Bukan...bukan..bukan... :D

Moon
he he he.

Halogamora
Apasal semyum?

Masak nasi dlm microwave senang. Masuk dlm pinggan, tutup, tunggu 14 min dan hidang. he he he.

Zwitterion
Ha ha ha

Iejal
Uiks...tu bukan make-up la. Pakai pun bila rajin jer. He he he.

Psst...... ke situ pulak kau ni ...

 

Isnin, Jun 26, 2006 1:39:00 PTG, Blogger NBK466

Metroseksual nie org lelaki yg sokmo naik bas METRO tuh ker? he..he..he... Meja solek tuh mengalahkan bini den jerk..he..he..he..

 

Isnin, Jun 26, 2006 2:28:00 PTG, Blogger Alex Lacey

akak kalah la dengan BP bab meja solek tuh...heheheheh...memang sah2 tu jejaka jowo terhangat dipasaran ek? habis la Sastri...

 

Isnin, Jun 26, 2006 2:37:00 PTG, Blogger FaEzHussain

Tuan BP,
hahah tersampuk gak tuan dgn 'terhangat di pasaran'.
anyway rumah tuan nampak kemas dan lawa. buat part time sterile control services ka? :D

 

Isnin, Jun 26, 2006 2:52:00 PTG, Blogger Alpha The Kerastangan

Camne pulak keadaan rumah tu di tengah minggu? Kehkeh keh....

 

Isnin, Jun 26, 2006 3:35:00 PTG, Blogger Amir Azmi

Bahaya lelaki tunjuk skill rumahtangga awal-awal! Pompuan tahu nanti, dia salahgunakan!

ataupun, pompuan takut lelaki macam nie, lebih pandai mengemas dan memasak! Isteri jer yang kena komen nanti!

 

Isnin, Jun 26, 2006 4:57:00 PTG, Blogger MAMARISYIA

wahhhhhhh angkat balik dagu yang hampir terlopong...kagum siut!!!berkilat aku tgk lantai rumah ko...untung kalau 'sas' dapat...muahahahah..yang pasti kalau dah ada suri pasti lagi berseri rumah tu!!

 

Isnin, Jun 26, 2006 5:03:00 PTG, Blogger blackpurple

nbk
Sekarang mana ada lagi bas Metro.. Sekarang pakai RapidKL la... he he he

Alex lacey
Tak hangatlah. Suam-suam kuku jer.

Sastri tak perlu risau... :)

Dr Faezhussain
Hari Sabtu dan Ahad jer extra kemas.. He he he.

Alpha
Kau faham-faham sendiri la. He he he.

Amir azmi
Isk... tak terfikir nak jadi 'sura rumahtangga'... :D

Mamarisyia
Untuk sesi fotografi kena la pastikan semuanya ok.. he he he

Cikguonline
Ceh...Lawa apanya cikgu.... :D

 

Isnin, Jun 26, 2006 5:47:00 PTG, Blogger iwan

weh, baru aku tau boleh masak nasik pakai oven ek...
erm.. kena beli oven lah camni.. hehe

 

Isnin, Jun 26, 2006 9:13:00 PTG, Blogger Orochi

pasni boleh ko ajar aku memasak... hahaha..

 

Isnin, Jun 26, 2006 9:34:00 PTG, Blogger Sikenit Comel-AminBakish

kemas bangat rumah en. BP :)
skil tinggi ni :)

 

Selasa, Jun 27, 2006 2:09:00 PG, Blogger Lan Rambai

Aku tahu.. ko memang tak pernah buang "alat solek" ko yang dah habis.. tu pasal ahh penuh kat meja.. er.... rumah bujang ada meja solek???

 

Selasa, Jun 27, 2006 2:09:00 PG, Blogger Sarah's Mummy

Sofa ko mcm sofa dentist aku. Lol. Aku tak sangka yg jawa pakai curtain renda-renda biru, ingatkan pakai curtain kain batik kot ;)

 

Selasa, Jun 27, 2006 2:11:00 PG, Anonymous fazamania

kemas ruang tamu .. eh!!!ko pun pakai nivea men yee...same le

 

Selasa, Jun 27, 2006 2:34:00 PG, Blogger Raiedzall

metrosexual tu apa?
Drumet Ayamas tu nampak sedap... ;)

 

Selasa, Jun 27, 2006 10:23:00 PG, Blogger kingbinjai

betul ke majalah itu je yang ko ada? yang ko tak tangkap gambar tu... hehehehehehe

 

Selasa, Jun 27, 2006 11:46:00 PG, Blogger blackpurple

iwan
Itu untuk orang yg malas. tak boleh selalu, bahaya radiasi ! :D

Orochi
Masak yg segera2 boleh la.. hehehe

Sikenit
Itu tak perlu skill lah...

Lan Rambai
Tak habis lagi. Suka beli jarang pakai. :D

Beli set bilik tidur lagi save banding beli asing2 apa.. Bila dah tak nak boleh jual kat FRC...hehehe

sarah's mummy
Aku jawa moden. Hehehe

Fazamania
Ha ah. Nivea for men. Kekadang Tolsom.

Raiedzall
Lebih kurang lelaki yg suka jaga penampilan diri la. Tapi bukan 'auw'.. ha ha ha..

Kingbinjai
Ada lagi. Tak muat dlm gambar. Traffic, Extremekar, Landscape Architect, Anjung Seri, Garden Asia... :D

 

Selasa, Jun 27, 2006 1:12:00 PTG, Blogger Hamka

dunia kita berbeza...

 

Selasa, Jun 27, 2006 1:20:00 PTG, Anonymous neeziee

owh..abah aku kata nak tau umah tu ada budak kecik ke tak tengok dinding.ooo..lom kawen...ahaks

 

Selasa, Jun 27, 2006 1:36:00 PTG, Blogger Izhal

llaki melayu jawa memang pengemas dan pembersih!!! baju siap stok 4 minggu tu hebat!!! bapaku juga seroang melayu jawa :)

 

Selasa, Jun 27, 2006 3:06:00 PTG, Blogger Mamamanja

isk..isk..isk... sungguh x percaya rasanya!

 

Selasa, Jun 27, 2006 3:27:00 PTG, Blogger yus

baju stok 4 minggu tu?? ye ker?? mcm tak cukup jer? satu baju pakai 2 kali eh? heheh

 

Selasa, Jun 27, 2006 4:58:00 PTG, Blogger blackpurple

hamka
Apa yang berbeza.........? Rasa sama jer..hehehe

Book
Boleh dipopularkan istilah tu book.. :D

Neeziee
Rumah aku dinding pakai cat kalis conteng.. hehehe

Izhal
Ooo...berdarah jawa gak la ni... he he he

mamamanja
Apa yang tak percaya MM.....?

Yus
Baju ofis. 5 helai x 4 minggu = 20..cukup la... he he he..

 

Selasa, Jun 27, 2006 5:00:00 PTG, Blogger Kak Lady

Cayalah Jowopinter....hahaha....patutlah dpt gelaran Lelaki Melayu Jaya 100% tulen terhangat di pasaran...hahahha....bab barang2 penjagaan diri yang last tu tak tahan tu...

 

Selasa, Jun 27, 2006 6:13:00 PTG, Blogger blackpurple

kak lady
Biasa jer tu KL. Moisturiser, cleanser, gel, krim rambut, deodorant, perfume........ bukannya lipstick, masqara..bla..bla..semua.. hehehe

 

Rabu, Jun 28, 2006 10:47:00 PG, Blogger Syikin

hehe..tak kiralah lelaki terhangat di pasaran ke, terdingin di pasaran ke ;)..yg penting surirmh BP nantilah paling beruntung sebab dpt suami pandai berdikari..heheh.

psst sastri, senanglah awak nanti :)

 

Rabu, Jun 28, 2006 11:29:00 PG, Blogger shah

lawa la sofa tu....minat design gitu...beli kat mana tu?

ni duduk bujang rmh sendiri ke apa ni?

 

Rabu, Jun 28, 2006 2:49:00 PTG, Blogger Jiwa Rasa

Pandai susun majalah ye...
Yang sopan-sopa letak belah atas.
Yang ehem ehem letak kat bawah sikit...

 

Khamis, Jun 29, 2006 10:33:00 PG, Blogger blackpurple

Syikin
He he he. No comments

Shah
Beli kat Puchong. Rumah tu masih bank punya... he he he..

Jiwarasa
Yang ehem ehem tu yang macamana? he he he..

 

Khamis, Jun 29, 2006 12:18:00 PTG, Blogger Hamka

berbeza?

nanti2 aku cerita.

 

Jumaat, Jun 30, 2006 9:03:00 PG, Blogger JBM8141

huhu
lepas kawin, space atas meja 'makeup' tu kena le kongsi dgn isteri yek?

lepas dapat anak pulak, aku sangsi kalau rumah ko boleh kemas macam tu wahahah...

 

Sabtu, Julai 01, 2006 3:09:00 PTG, Blogger blackpurple

JBM
Masa tu dah tak perlu payah 'alat solek' dah... he he he..