Isnin, Jun 05, 2006
Satu
Sabtu petang. Di pasaraya besar ‘Kafu’, Wangsamaju.

Sastri mencari-cari sesuatu. “Yang itu mesti kena beli...”, katanya. Untuk rumahnya dia mahukan kesempurnaan.

Akhirnya berjumpa satu. Kombinasi warna putih, hijau dan kuning. “Tapi yang ni ‘design’nya tak cantik la... Warnanya pun macam tak ok... bla…bla…bla….” Begitulah kalau dia dah tak berkenan.

“Laaa...tu pun nak kena ‘matching’ ke.. Ok jer I tengok?”, aku.

“Kalau tak ada yang ok, nanti kita pergi cari kat Jusco pulak la.. kat situ banyak ‘choice’.…”. katanya lagi. Aku cuma senyum.

Cuba mencari di barisan yang satu lagi. Mujur ada beberapa design yang lain. Agak lama juga dia membelek satu persatu. Akhirnya ada satu yang dia berkenan. Nampak kepuasan diwajahnya.

Tapi itu baru satu. Itu baru penyangkut baju (hook)…..


Dua
Di pasaraya besar itu juga.

Dari jarak yang tidak begitu jauh, wajahnya seperti familiar. Dia menolak sebuah troli yang baru suku berisi. Wanita yang disebelahnya asyik membelek-belek sotong basah. Biarlah…mungkin dia, mungkin bukan, kata hati aku.

Di kaunter. Dia lagi. Masih lagi menolak troli tapi sudah penuh berisi. Sah ! Wajahnya memang seperti yang pernah aku lihat di photopages itu. Memang dialah orangnya. Dia berkacamata. Memakai t shirt oren, jenama Nike.

Ontahsapo, banyak kau shopping ? Ha ha ha. Kalau dikesempatan lain kita terjumpa, aku tak akan teragak-agak lagi untuk menyapa…He he he.

TTFN

 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 6/05/2006 03:22:00 PTG. |


42 Ulasan


Isnin, Jun 05, 2006 3:56:00 PTG, Blogger Sastri

Keskeskes... adui... sakit pewut i gelak...

yessss.... i AM fussy... keskeskes... sib baik jumpa yg i ske, kalo tak dah tentu tak beli dah yg ada tu and wait till i find one that i really like... nak laa worth the money spent kan? anyway, thanks sebab temankan shopping... :-)

i think itulah bezanya men shopper dgn women shopper... women ni suka tgk2 dulu, belek2, banding harga before beli... so, we take longer time... men lebih suka grab apa yg ada, and go...biasanya dia siapkan list and won't stray from it... tak ske buang masa lama2 kan?

kebetulan terserempak dengan si baju oren dan isteri kat situ... memang kecil dunia ni... salam perkenalan pada ontahsopo and wifey... :-)

 

Isnin, Jun 05, 2006 4:11:00 PTG, Blogger Sastri

err...lagi satu, women ske mende2 yg cantik... walau sekecil benda... cth mcm hook tu, tu yg takes time gak pilih... :p

 

Isnin, Jun 05, 2006 4:28:00 PTG, Blogger MAMARISYIA

muahahha...sastri bila lagi BP tu ko buli jer..muahhaha...dia ni sabar...hehehhe..Masa tu Ontah terkejut tak nampak muka ko BP..ataupun dia kontrol macho? muahahha

 

Isnin, Jun 05, 2006 5:34:00 PTG, Blogger .:HalogamoRa:.

what a small world. sib baik wa x pi kafu last saturday...kalau x sesame la kita t'serempak.

psss: x tanye sastri warna hook tu nak matching ngan ape?

 

Isnin, Jun 05, 2006 5:58:00 PTG, Anonymous cikguonline

La jumpa member blog ka.

 

Isnin, Jun 05, 2006 6:02:00 PTG, Anonymous iwan

owh, ko di kafu ek sabtu petang tuh...
aku lak di masa yg sama tengah hadiri majlis pernikahan kawan di keramat (kut)...

aku bercuti panjang, so 3 majlis nikah/kahwin kawan yg aku pergi... bila balik masuk ofis semula nih... buat aku rasa merenyam nak kawen jek...
tak sabar2 pulak... ahahaha

sekian,
dari aku yg merenyam!

 

Isnin, Jun 05, 2006 6:19:00 PTG, Blogger blackpurple

sastri
hehehe..

Lelaki pun sukakan benda2 yang cantik hun.....cuma bezanya mungkin lelaki lebih simple dan tahap fussy yg minimal......hehehe

mamarisyia
Tak sempat nak sapa-menyapa pun MR...takut silap orang...hehehe

Betul ke dia ha ?

halomagora
Macam la kitaorang kenal awak...hehehe

Mungkin kalau baju biru hook pun biru... kalau baju purple hook pun kena la purple...
agaknya la kot... cuba tanya sastri..hehehe

cikguonline
Kalau letak gambar kat blog memang senang nak kesan.... hehehe

iwan
Ya. Memang jelas 'kemerenyaman' ko tu tic.. hehehe

 

Isnin, Jun 05, 2006 9:54:00 PTG, Blogger Orochi

hahaha.. biasa pegi "kafu" wangsa maju rupanya.. mesti rumah ko berada dalam lingkungan 10km radius dari rumah aku.. hahaha...

 

Isnin, Jun 05, 2006 10:03:00 PTG, Blogger Raiedzall

tu baru penyangkut baju...

 

Isnin, Jun 05, 2006 11:33:00 PTG, Blogger FaEzHussain

Tuan BP,
Tabahkanlah hatimu bila temankan 'kawan' anda bershopping.
hubby saya bershopping sehelai seluar pun berjam2...pilih punya pilih....

 

Selasa, Jun 06, 2006 5:26:00 PG, Blogger KAMATO

BP, susah2 tunggu je kat luar, main ngan anak2... biar depa pilih...hehe

 

Selasa, Jun 06, 2006 7:27:00 PG, Anonymous Op

kafu mana kau pergi?
tak nampak pun kau? hehehe

 

Selasa, Jun 06, 2006 10:35:00 PG, Blogger cuaca

alamak terasa lagi......hehehe...

 

Selasa, Jun 06, 2006 10:40:00 PG, Blogger .:HalogamoRa:.

BP: YE X YE! mana lu org kenal wa....

 

Selasa, Jun 06, 2006 10:49:00 PG, Blogger ontahsapo

arghhhhh.....!!! mula membaca aku dah terasa sesuatu akan berlaku, tapi dah dekat nak habis aku dah agak dah...hampes nyer BP, apsal tak tegur...?

Rasa cam artis lah pulak...lepas ni aku nak kena berhati2.....arghhhhhhhhh...

 

Selasa, Jun 06, 2006 11:15:00 PG, Blogger blackpurple

orochimaru
Lebih dari 10km radius. Kebetulan gi luncah kat Rest. Haslam terus ke situ :D

raiedzall
Belum lagi baju...hehehe

faezhussain
Lelaki kalau beli seluar memang ada cerewet sikit...:D

kamato
Itu kalau ada anak bang..... hehehe..

op
He he he.. iye lah tu..

cuaca
Asyik terasa saja kau ni...hehehe

halomagora
He he he

Ontahsapo
Aku cuma nak memantau kau jer... nak tegur kang salah orang... hehehe

tapi gaya kau hari tu memang macam celebriti la... hehehe

 

Selasa, Jun 06, 2006 11:55:00 PG, Blogger ontahsapo

arghhh....malunya aku.........

 

Selasa, Jun 06, 2006 12:02:00 PTG, Blogger NBK466

Siapa Sastri nie BP? Kalau wanita sopping nie cam tu ler....den dah kena sekali masa cari barang hantaran dgn wife dulu (mas bertunang) turun KL cari satu barang...2,3 tempat tak jumpa gak yg berkenan..akhirnya balik tangan kosong & HANGIN didadaku..ha..ha..ha..

 

Selasa, Jun 06, 2006 12:07:00 PTG, Blogger Moon®

Aku dok fikir kafu ni amenda rupanya Care4. Hahahah..
Dunia ni kecik aje, pusing2 satu hari mesti jumpa.

 

Selasa, Jun 06, 2006 12:40:00 PTG, Blogger Alpha The Kerastangan

Hehe...biasa la tu org pompuan. Sejak aku kawin ni tahap toleransi aku lebih tinggi...lagipun wife aku tolerate fussiness aku bila nak beli model...

 

Selasa, Jun 06, 2006 12:55:00 PTG, Blogger Lan Rambai

Penyangkut baju itu wajib matching dgn bajulah ekekeke... pompuan-pompuan..

 

Selasa, Jun 06, 2006 1:05:00 PTG, Anonymous gitartong

satu
hahaha! perempuan-perempuan.. tu yang leceh tu!

dua
ontahsapo dah glemer! hahaha!

 

Selasa, Jun 06, 2006 1:43:00 PTG, Blogger BooK

BP:
nanti kau jumpe aku. jangan segan. tegur je. ahaks*

 

Selasa, Jun 06, 2006 2:05:00 PTG, Blogger zwitterion

dunia yg kecik..ye,aku ada sorang kawan yg tabiatnya mcm sastri, selagi tak dapat apa yg dicari,jgn harap dia nak beli..hehe.tapi dia la kawan yg kita sayang.

 

Selasa, Jun 06, 2006 2:39:00 PTG, Blogger JBM8141

bp,
semoga lepas kawin nanti kesabaranmu masih di tahap yang cemerlang hehehe. untung kak sas nanti...

kos sara hidup makin naik, limitkan masa dan perjalanan dengan membeli belah di satu tempat sahaja... hihihi...

 

Selasa, Jun 06, 2006 2:54:00 PTG, Blogger Izhal

hantu raya tu, bukan empunya photopages yang membeli belah... heheh...

 

Selasa, Jun 06, 2006 4:15:00 PTG, Blogger Aku Bukan Bidadari

hehehee..ciri2 lelaki / laki bakal laki mithali..ialah lelaki yg sabar dengan kerenah perempuan apabila membeli belah..

 

Selasa, Jun 06, 2006 5:03:00 PTG, Blogger ontahsapo

aku setuju dgn izhal.....

 

Selasa, Jun 06, 2006 5:25:00 PTG, Blogger blackpurple

ontahsapo
Nak malu apa OS. Kau memang ada karakter dan nampak kemithalian sebagai seorang bapa dan suami... Congrats ! :)

nbk
Sastri? Tunggu dia open blog dia pada umum.. hehehe

Moon
Betul. Tak boleh lari ke mana.. :D

Alpha
Kena banyakkan sabar... Ada masa-masanya kita pun fussy gak ! hehehe

Lan rambai
Dan kena matching dengan warna dinding juga...!

gitartong
satu - sokong. hehehe

dua - Dia memang glamer GT .. hehehe

Book
InsyaAllah.... Aku akan cuba hafal rupa kau macamana...Nanti senang pantau kau pulak...

Zwitterion
Sayang punya pasal la ni..... :)

JBM
Kak Sas? hehehe

Tak tau macamana boleh tersesat ke 'Kafu' yang tu....

Izhal
Ke klon dia? :D

A B Bidadari
Siapa yg anda maksudkan? Aku ke Ontahsapo? Ke dua-dua...? hehehe

OS
Aku yakin lepas ni akan ramai kenal kau di tempat awam...hehehe

 

Selasa, Jun 06, 2006 6:33:00 PTG, Blogger Alex Lacey

I beg to differ...sbb saya kalau shopping, selalu go straight to the point...kalau suka terus amik, even harga pun jarang tengok...tp kalau memang niat nak window shopping, yg tu boleh la belek2, tengok2...dan tak beli hahahahhaah....

 

Selasa, Jun 06, 2006 7:29:00 PTG, Blogger sya

kak sya.. paling tak suka shopping even beli groceries/brg kering kat C4 ke tesco ke sebenarnya membosankan. Kak sya dtg amik ajer apa yg ada dlm kepala.. tenguk2 sikit kalau harganya mahal ke.. and buy.. bayar dan masukkan dlm boot and cabut balik

 

Selasa, Jun 06, 2006 10:35:00 PTG, Blogger Kak Lady

Kak lady ni pulak...ade masa memang cerewet...kalau takde masa...cekup aje maner yang dpt...asalkan elok

 

Rabu, Jun 07, 2006 12:08:00 PG, Blogger blackpurple

alex lacey
Kalau macam tu ok la... hehehe

kak sya
Kalau dah banyak choice jadi rambang mata, makin tak tau nak pilih... :)

kak lady
Cerewet tu kadang-kadang dibolehkan KL tapi berpada-pada la kan...... hehehe

 

Rabu, Jun 07, 2006 1:44:00 PG, Blogger yus

Kalau saya tgk benda apa yg nak di beli. Ada setengah tu memang cerewet, tapi kalau setakat penyangkut baju...cekup jer mana dapat, asal murah.

 

Rabu, Jun 07, 2006 3:50:00 PG, Blogger tuan tanah

dulu.
masa zaman budak-budak bila temankan mak bershopping. rimas sangat. lama sesangat kat satu tempat. belek punya belek. belinya tidak.

sekarang.
saya rasa saya pun dah terkena jangkitan mak. lepak punyalah lama kat satu-satu tempat. pilih punya pilih. lama sangat. tapi belinya tidak.

oh!

 

Rabu, Jun 07, 2006 9:09:00 PG, Blogger Pegawai Khalwat

Lawa template? Gagau mana?

 

Rabu, Jun 07, 2006 10:47:00 PG, Blogger kingbinjai

apsal tak tegur? kalo tak dapatla abc free hehehehe

 

Rabu, Jun 07, 2006 2:02:00 PTG, Blogger blackpurple

yus Itu lah masalahnya. Kadang2 zip pun nak kena match dengan warna kain. bukan nampak pun... hehehe

Tuan tanah
Hehehe.... Itu tandanya anda perempuan sejati ! hehehe

Pegawai
hehehe... Puas gak menggodek2 ni...

kingbinjai
Lain kali bukan setakat tegur, nak 'paw' terus... hehehe

 

Khamis, Jun 08, 2006 8:52:00 PG, Blogger kasutVINCCI

lor, awat hang tak tegur OS tu. Karang boleh pau dia belanja minum.

 

Khamis, Jun 08, 2006 11:11:00 PG, Blogger babydiana

cantiknya ...berwajah baru

 

Khamis, Jun 08, 2006 4:20:00 PTG, Blogger blackpurple

kasutVINCCI
Lepas ni kalau jumpa lagi memang tak lepas peluang la.... hehehe

babydiana
Sesekali nak salin kulit pulak... :D

 

Khamis, Jun 08, 2006 4:32:00 PTG, Blogger MAMARISYIA

wahhh...ko pun kena virus macam aku jugak ker? Rajin ko cat rumah eik!!