Rabu, Jun 21, 2006

Kawasan perumahan pinggir kota itu memang agak keras. Berdekatan adalah tapak pembinaan lot kedai yang juga menempatkan beberapa rumah kongsi yang dihuni puluhan pekerja asing seberang. Sesetengahnya membuat kerja sambilan ‘memecah rumah’ di waktu malam.

Banyak kejadian seram pernah berlaku di situ. Beberapa orang pernah terserempak dengan lembaga tanpa kepala berkeliaran. Khabarnya mayat seorang pekerja pernah ditemui mati tanpa kepala di kawasan pembinaan itu.

Penghuni rumah hujung sekali. Dia seorang wanita muda. Janda. Seksi dan jarang gagal membuat lelaki menoleh dua kali. Malam itu selepas Desperate Housewife dia terus menghumbankan dirinya ke tilam. Nyenyak tidurnya.

Dinihari. Dia terjaga bila semacam ada sesuatu sedang menjalar ditubuhnya. Dia cuba menjerit. Suaranya tersekat. Dalam kesamaran itu dia nampak satu lembaga gelap sedang menghunus senjata seperti parang.

‘Jangan menjerit kalo mau selamet. .Nah sekarang kamu pilih mau 'nyawa' atau 'nyaman’, Suara seorang lelaki mengugut. Bahasa orang seberang.

Dia menggigil ketakutan. ‘Nyaman ..…’ Dia tiada pilihan lain bila nyawa jadi taruhan.

10 minit berlalu. Selesai. Lelaki itu bergegas ingin melarikan diri. Niat asal untuk merompak dilupakan. Dalam kelekaan, wanita itu sempat ‘mencuri’ parang itu dan menghunus semula pada lelaki itu.

‘Jangan lari…kamu nak lari ke mana…?’, wanita itu pula mengugut.

‘Mau pulang kak….’, giliran lelaki itu ketakutan. cemas.

Dia mengertak, ‘Sekarang kamu pulak pilih.….mau 'pulang' atau 'ulang'?’


Nota: Terima kasih pada Mas yang memberi idea ini. Maaflah. Entri ini mengarut. Eksperimen bermain dengan kata dan bahasa…..

TTFN


 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 6/21/2006 01:44:00 PTG. |


35 Ulasan


Rabu, Jun 21, 2006 1:55:00 PTG, Blogger arianna adrizal

salam.
haha.. pernah terbaca tp tak sanggup nk publish.

 

Rabu, Jun 21, 2006 2:23:00 PTG, Blogger Sastri

keskeskes... dalam sekelip mata boleh bertukar fikiran, bertukar role yer... :D

 

Rabu, Jun 21, 2006 2:38:00 PTG, Blogger blackpurple

arianna
Yang ni dah dimodify dan dicompose semula dengan gaya bahasa yang lebih seram dan sopan. He he he.

sastri
Tubuh manusia ini kekadang
Lupa dia manusia
Sebutir pasir sebuah pantai
Batu bata dari sebuah kota

Cerminlah
Cerminkanlah kejadian ini
Di dalam sebuah panggung
Sandiwara rasa
~ Sifu ~

 

Rabu, Jun 21, 2006 2:38:00 PTG, Blogger ontahsapo

hahahhahaha....kau memang lawak.....sekarang kau pilih...nak komen ker...*omen....!!!

hampes kau BP...

 

Rabu, Jun 21, 2006 3:50:00 PTG, Blogger esis

nyamannyeeee. sanggup ulang.

 

Rabu, Jun 21, 2006 4:03:00 PTG, Blogger kel@mbu

adoii.. nak kesian ke nak sedih nih?

 

Rabu, Jun 21, 2006 4:12:00 PTG, Blogger MAMARISYIA

mesti kes ni perompak tu anak teruna sunti muahahhahahah

 

Rabu, Jun 21, 2006 4:31:00 PTG, Blogger zwitterion

baca 2 kali, baru faham..lambat sket..
hampehnya perompak dan yg dirompak..hehe

 

Rabu, Jun 21, 2006 4:45:00 PTG, Blogger KAMATO

ini kes 10 minit punya pasal la ....hehe

 

Rabu, Jun 21, 2006 5:16:00 PTG, Blogger blackpurple

Ontahsapo
'Komen' aku tau la..'*omen' tu apa?

esis
Wah..Sukanya kau......

Kelambu
Simpati dan sedih...

mamarisyia
Mana MR tau ni..?

Zwitterion
Elok kalau kau tak faham langsung... he he he...

Kamato
Itu kalau tak 'ulang'..... :D

 

Rabu, Jun 21, 2006 5:22:00 PTG, Blogger NBK466

Mmg NGERI ah cerita nie......

 

Rabu, Jun 21, 2006 9:02:00 PTG, Anonymous neeziee

lelaki : "pulang ke rumah kongsi sama saya aja dehh"

 

Rabu, Jun 21, 2006 9:29:00 PTG, Blogger Romantis Selatan

tak ada ke hero yang selamatkan wanita tu?

 

Rabu, Jun 21, 2006 9:48:00 PTG, Blogger Orochi

aku terpaksa ulang baca.. baru paham.. hahaha...

 

Rabu, Jun 21, 2006 10:45:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama

hehehe. kena ulang berapa kali ni?

 

Rabu, Jun 21, 2006 10:46:00 PTG, Anonymous Op

aiseh yang atas tu komen aku :P

 

Khamis, Jun 22, 2006 3:20:00 PG, Blogger Kak Lady

Hahahah....ada ada saja...*gelak-gelak*

 

Khamis, Jun 22, 2006 5:01:00 PG, Blogger yus

Hahaha..ini cerita seram ker cerita.......apa ni? Ngarut betul, yg nak di rompak lagi hampeh rupanya.

 

Khamis, Jun 22, 2006 8:44:00 PG, Blogger blackpurple

nbk
NGERI part yang mana tu bang..?

Sinaga
He he he.

Neeziee
Tu bahagian dua cerita ni. He he he.

Romantis
Lelaki tulah hero merangkap crook :D

Orochi
Nasib baik kau faham... :D

anonymous
Ulang yang mana?

Op
Oooo.... lupa letak nama ekk... he he he..

Kak lady
Nyaman...nyaman.... :D

Yus
Kemengarutan yang munasabah... he he he...

 

Khamis, Jun 22, 2006 9:22:00 PG, Blogger kingbinjai

lama dah aku baca cite nie heehehhehehe

 

Khamis, Jun 22, 2006 9:48:00 PG, Anonymous gitartong

eksperimen pula? semakin bergaya black!

 

Khamis, Jun 22, 2006 11:39:00 PG, Blogger zino

macam pernah terbaca di mana mana.. tapi vesi yg ni memang seram hehe...

nak komen ke nak kondem? hehe

 

Khamis, Jun 22, 2006 12:04:00 PTG, Blogger kasutVINCCI

dah baca cerita ni dlm internet. Hik hik hik..nak komen apa ek?

 

Khamis, Jun 22, 2006 12:16:00 PTG, Blogger blackpurple

alang
Nak senyum jugak.... :)

kingbinjai
he he he

gitartong
Bergaya? :D

Zino
Versi yang lebih sopan... untuk tatapan umum..he he..

kasutVincci
Tu kira dah komen la tu... :D

 

Khamis, Jun 22, 2006 2:06:00 PTG, Blogger Moon®

Yoyo ingat citer seram.. hahahah

 

Khamis, Jun 22, 2006 4:23:00 PTG, Blogger blackpurple

moon
Kira seram la tu moon... :D

 

Khamis, Jun 22, 2006 4:32:00 PTG, Blogger MAMARISYIA

mana aku tau...yelah..takkan dia bagi hilang keterunaan dia? ko teruna lagikan BP?muahahah lariiiiii...

 

Khamis, Jun 22, 2006 4:41:00 PTG, Blogger blackpurple

MR
Ooo...ingatkan MR ada petua boleh tau... he he he...

 

Sabtu, Jun 24, 2006 12:01:00 PTG, Blogger Sarah's Mummy

Ceh...dirty joke rupa-rupanya.

 

Ahad, Jun 25, 2006 9:26:00 PG, Blogger Alpha The Kerastangan

Camne ah cite nih..aku tak paham la...kakakaka

 

Selasa, Februari 06, 2007 12:15:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama

Very nice site! » » »