Sabtu, Julai 22, 2006
Tadi. Membelek-belek akhbar Kosmo Sas dan Star, tertarik membaca SMS yang dihantar oleh mereka yang perihatin (barangkali...). Mungkin menarik untuk dikongsi. Ada makna yang tersirat.

Di tempat lain orang mengamuk marahkan kezaliman Yahudi, di tempat kita ada bapa mengamuk kerana anaknya terkeluar dari program realiti TV. Hebat !
- Pelik tapi benar.

Pameran hantu di Shah Alam berduyun-duyun sesak beratur panjang mahu berjumpa jin dan syaitan. Bila dijemput ke masjid menghadap Tuhan lengang pula.
- 125fistmodel

Pening tengok MyKad. kalau hilang kena denda, kalau tak bawa takut hilang pun kena denda.
- Pening_My Kad

Kereta baru, baru beli tiga bulan sudah banyak masalah. Tiga kali betulkan power window, asyik rosak. macamana hendak sokong barang buatan Malaysia.
- G2

Biar betul kedudukan Malaysia 146 dalam FIFA. Kalau macam itu baik main congkak, sukan nombor satu negara.
- Slamen

Ghana tidak gunakan pemain import pun layak ke Piala Dunia. Mokhtar Dahari itu rakyat Brazil ke? FAM perlu cari alasan lain.
- Haih

Ferrari's Todt will be awarded Datukship. What did he do to deserve this ? Datukship nowdays are very cheap.
- anonymous


Malaysia should resign as OIC chairmanship for sitting pretty and just watching Israel invade Gaza and Lebanon.
- anonymous

BP: Sekurang-kurangnya lebih berfaedah dari menghantar SMS mengundi peserta program realiti TV....

TTFN
 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 7/22/2006 03:27:00 PTG. |


47 Ulasan


Sabtu, Julai 22, 2006 4:19:00 PTG, Blogger Sastri

hunn... no wonder u like to read those smses in the paper (esp. Star nyer)... a lot can be read into those smses kan? i wonder whether 'org yg mempunyai kuasa' membaca suara2 hati org ramai nih...

 

Sabtu, Julai 22, 2006 5:39:00 PTG, Anonymous gitartong

saya dah kata, jangan pangkah mereka!

 

Sabtu, Julai 22, 2006 6:43:00 PTG, Blogger Syikin

hmm..bab OIC tu mmg memalukanlah..nasib baiklah ada menantu tolong buat demo aman.tp terpikir kalau pembangkang buat demo tu rasa2nya dah kena sembur dah..

sorang kawan saya, la ni dia dah jadi lecturer, masa dia tgh buat master, suami dia janji akan subscribe astro utk dia. dah abih master, suami dia pun tunai janji. bila masuk musim AF suami dia warning akan tarik astro kalau dia sms AF hehehe

 

Sabtu, Julai 22, 2006 9:30:00 PTG, Blogger weAr

rakyat malaysia tersgt kaya..bazirkn kredit sms..tp x kna tmpt...

 

Sabtu, Julai 22, 2006 11:05:00 PTG, Blogger kingbinjai

aku setuju ngan pendapat ko

 

Ahad, Julai 23, 2006 7:03:00 PG, Blogger KAMATO

memang seronok baca benda tu... banyak kebenarannya.... akhbar pun mungkun tak bagi keluar kalau benda tu tak betul

 

Ahad, Julai 23, 2006 9:09:00 PG, Blogger Mazudi

Ada kawan tu travel dari JB balik Kelantan petang Sabtu, sanggup berenti cari hotel kat Kuantan takut termiss AF.
SMS? Tak tau la pulak berapa dia spend.

 

Ahad, Julai 23, 2006 9:12:00 PG, Blogger zwitterion

ye setuju ngan ko.lbh berfaedah dr sms ke rancangan realiti..sapa la kita nak tahan2 duit diorang..

 

Ahad, Julai 23, 2006 9:27:00 PG, Blogger Alpha The Kerastangan

Mmg seronok baca SMS-SMS tu...short and to the point..yang merepek pun ada, terutama masa World Cup!

Pasal OIC tu..kalau chairman bising pun..ahli tak buat apa serupa aje...

Oh...SMS la ke Rayuan Hari Pahlawan!

 

Ahad, Julai 23, 2006 11:12:00 PG, Blogger Orochi

tak lma lagi mesti ruangan sms ni kena tapis gak.. hahaha...

 

Ahad, Julai 23, 2006 11:52:00 PG, Blogger Izhal

malaysia should also resign as OIC chairman because depa kelaurkan khinzir dengan banyak dan pemerintah depa punya kompeni yang buat business tersebut... heheh...

 

Ahad, Julai 23, 2006 1:29:00 PTG, Blogger Raiedzall

ya.. ya.. saya setuju dengan semua isu tersebut.

 

Ahad, Julai 23, 2006 4:11:00 PTG, Blogger bunga rampai

Salam.
Datuk Toadt. Bagaimana agaknya orang Ganu sebut perkataan 'Toadt' tu :)

Wah, hitamungu juga dapat anugerah! Tahniah!

 

Isnin, Julai 24, 2006 1:11:00 PG, Blogger Lan Rambai

Dan sekarang ni tengah ramai manusia bangang yg tengah sms afmasuk... kalau ada yg baca komen saya ni dan bengang sebab saya gunakan perkataan bangang... sedarlah.. anda memang bangang hahaha...

 

Isnin, Julai 24, 2006 8:57:00 PG, Blogger Pegawai Khalwat

Ha ha ha.....

Selalunya orang di bawah yang tertindas itu lebih kritis dan benar.

Psss... siapa pula yang pekakkan telinga.

 

Isnin, Julai 24, 2006 10:47:00 PG, Blogger NBK466

Best gak sms2 tuh...kat mana nak anto sms2 cam nie yek? Rasanya bukan 32999....

 

Isnin, Julai 24, 2006 10:55:00 PG, Blogger JBM8141

http://www.cmc.gov.my/facts_figures/stats/pdf/handphonesurvey05booklet.pdf

laporan mengatakan 49.6% pengguna handphone di malaysia menghantar lebih dari 5 sms satu hari. terima kasih. hantar banyak2 lagi.

sms dari 125fistmodel tu patut direnungi dalam2.

 

Isnin, Julai 24, 2006 11:39:00 PG, Anonymous kurekure

taktau aa nak gelak atau nak membuat muncung menunjukkan air muka serius,tapi rasenye lebih banyak yang complain dari yang bertindak untuk membetulkan keadaan

 

Isnin, Julai 24, 2006 12:52:00 PTG, Blogger blackpurple

sastri
Dari membaca gossip yang memualkan, lebih berfaedah baca SMS dari marhaen yg prihatin kot... hehehe

Gitartong
Pangkah siapa ni cikgu ? ha ha

Syikin
Mereka double standard...dan suara OIC itu pun tak sampai ke mana...

Wear
Itulah mereka....

Kingbinjai
:)

Tuyan tanah
Dalam maknanya senyum tu TT...

Kamato
Kalau pemberita mereka yang tulis tak akan keluar bang. Tak gitu ?

Mazudi
Huh... pengundi tegar betul kawan tu..

Zwitterion
Yang kaya akhirnya service provider dan astro..

Alpha
Itulah. Mereka kreatif. Ada yg straigt to d point..ada yg berkias-kias..ada yang merapu...ha ha..

OIC itu mentimun....

Orochi
Kita sama-sama tunggu dan tengok ......hehe

Izhal
He he..yg tu no comments....

Raiedzall
Bagi yang prihatin spt anda tak ada sebab utk tak bersetuju..!

Bunga rampai
Salam. Lepas ini Tan Sri pulak agaknya..

Tq.. :)

Lan
Ha ha.. kau ni... kecik hati diaorang...

Pegawai khalwat
Itulah dia. Tapi ada ke suara yang tertindas itu didengari...?

nbk
Memang seronok membaca SMS dari suara2 kerdil itu..

32999..? Wah ekau pun hafal ekk...

JBM
Digi, Celcom, Maxis semakin kaya dengan hasil SMS ni... ha ha..

Ya...renung-renungkan lah..

Ontahsapo
SMS yang mana ni..? Nak antor ke mana ni OS..?

Kurekure
Bacalah dengan senyum yang sinis...

 

Isnin, Julai 24, 2006 1:51:00 PTG, Blogger Aku Bukan Bidadari

rasa terkena dengan sms no 2 tu eheheheheheheeee

"Pameran hantu di Shah Alam berduyun-duyun sesak beratur panjang mahu berjumpa jin dan syaitan. Bila dijemput ke masjid menghadap Tuhan lengang pula."
- 125fistmodel

 

Isnin, Julai 24, 2006 2:22:00 PTG, Blogger .:HalogamoRa:.

BP: ADA bernasnye kata2 mrk ini. sesekali pedassssss....tp wa x rasa la cume yg trasa tu nasiibb la

 

Isnin, Julai 24, 2006 3:59:00 PTG, Blogger MAMARISYIA

Ontah nak blaja SMS AFMasuk tu BP..tapi takut kena bambu ngan ko plak!!

 

Isnin, Julai 24, 2006 5:05:00 PTG, Blogger Kak Lady

Malas nak buang duit sms program realiti ni....mengabihkan bogheh jo...

 

Isnin, Julai 24, 2006 5:06:00 PTG, Blogger FarahChan

betul tu ... siankan.mangsanya org islam ...kenapalah derang begitu kejam sgt...
huhuhuhuhu ...tumpang lalu erk..

 

Isnin, Julai 24, 2006 5:34:00 PTG, Blogger cuaca

nk sms kenapa ada org pekak kan telinga dan butakan mata.

 

Isnin, Julai 24, 2006 5:51:00 PTG, Blogger blackpurple

Tiara
Kau memang... selain tempe dan Beckham kau tu, apa lagi yang kau ingat...hehe

Halogamora
Cuma yang makan cili yg akan terasa pedasnya..Tak gitu amora?

Mamarisyia
Tau.... cuma buat-buat tak tau jer... hehehe... Dah berapa ribu lah agaknya dia berabis ekk...hehehe (gurau jer OS)

Kak Lady
Betul. Baik buat bayar bil streamyx ...hehe

Farahchan
Sebab kita tak bersatu..!

lalu..lalu...jangan segan segan..hehe

Cuaca
Mereka buat2 pekak dan buta. Kalau celik pun sebelah jer cuaca..

 

Isnin, Julai 24, 2006 5:55:00 PTG, Blogger NBB

AFMASUK Lotter....hehehe

 

Isnin, Julai 24, 2006 7:04:00 PTG, Anonymous Azhar Ahmad

Nge nge. Pedas sungguh pilihan sms neh. Tapi org yang berkenaan baca ker? Salam perkenalan. Tima kasih lawat blog saya yang buruk tuh!

 

Isnin, Julai 24, 2006 7:54:00 PTG, Blogger Romantis Selatan

Ruangan tu ruangan pertama saya akan baca bila beli Kosmo!

 

Isnin, Julai 24, 2006 8:40:00 PTG, Blogger kel@mbu

hahaha.. sinis dan kena sebijik!!

 

Selasa, Julai 25, 2006 8:05:00 PG, Blogger Rontol

Apa yang ak nampak org yg paling bertanggungjawab kt sini...boss stesen tv ler...
kalo depan xbuat rancangan mengarut2 mcm AF tuh...mane penonton xtgk....
ni la akibat salah pilih pemimpin stesen tv...adessss
dh la tu...sume tv plk ikut...sbb depa nmpk $$$$$$...

 

Selasa, Julai 25, 2006 9:23:00 PG, Blogger Sleepless in Gelugoq

yea apesal org ferari tu dpt??..pelik betul.
m'sia boleh!

 

Selasa, Julai 25, 2006 9:43:00 PG, Blogger esis

masihkah kita tak sedar. negara lain berperang. kita bagaimana? marah, anak xdpt jadi penyayi?? penangan reality tv

 

Selasa, Julai 25, 2006 10:45:00 PG, Anonymous Am

Ada ruangan tu kat kosmo ya, tak tahu pula Am hehehe, mungkin rakyat malaysia kena hantar sms kat pemimpin-pemimpin besar dunia yang makin keras kepala tu ataupun hantar kan sms naik kepada Fifa supaya ranking bola kita naik balik

 

Selasa, Julai 25, 2006 1:37:00 PTG, Blogger adadia

Ni belum tgk topik-topik blog kita. Sakit kepala kerajaan.

Mereka patut menambah koleksi bacaan, selain dari "membaca" masa depan negara.

Kita adalah suara yang terpinggir. Terperosok jauh.

hehe.

 

Selasa, Julai 25, 2006 3:11:00 PTG, Blogger blackpurple

Nurul Bahiyah
Lotter tu yang mana ekk..? hehe

Azhar
Pedas bagi yang makan cili la.....hehe

Romantis
Tak pernah beli Kosmo...cuma tumpang baca jer.... :)

Kel@mbu
Kau terasa ke kelambu...? SMS yang mana..? ha ha.

Rontol
Tapi kalau tak ada permintaan, tak akan ada penawaran... Tak gitu?

Sleepless
Jawapannya... RM...RM...RM...

Esis
Kita kan sukakan hiburan... gossip...berita picisan...

Am
Belek Kosmo selalu baca mana dulu tu AM..? hehehe

Mereka akan pekakkan telingan Am..

Neeziee
Apa tu Neeziee..?

Adadia
Ya. Setuju.

Hehehe.

 

Rabu, Julai 26, 2006 9:18:00 PG, Blogger Hamka

aku suka ni!!!!

Pameran hantu di Shah Alam berduyun-duyun sesak beratur panjang mahu berjumpa jin dan syaitan. Bila dijemput ke masjid menghadap Tuhan lengang pula.

Manusia lebih takutkan hantu dari tuhan...oh...

hantu?
tuhan?

 

Rabu, Julai 26, 2006 9:37:00 PG, Blogger kasutVINCCI

setakat ni alhamdulillah kv belum terpengaruh nak sms realiti tv kecuali bersama mu.;)

 

Rabu, Julai 26, 2006 9:38:00 PG, Blogger zino

den tak penah sms AFMASUK ke AFKELUAR.. tengok pun jarang.. hentam le apa dia nak buek.. tah heran pun..

 

Rabu, Julai 26, 2006 12:43:00 PTG, Anonymous ron97

selagi metro akhbar tabloit no 1

 

Rabu, Julai 26, 2006 1:07:00 PTG, Blogger Rush Murad

orang melayu sinonim dengan hiburan. ringan-ringankanlah jari jemari tu menaip sms ke Bersamamu... insyaAllah, walau sedikit, dapat juga beramal. Kalau sms AF dapat apa? bersekutu? bersengkokol?... tepuk dada...

 

Rabu, Julai 26, 2006 3:04:00 PTG, Anonymous kadok

aku tak tergerak sedikit pon utk hantar2 sms..sbb..dia jugak yg kaya...lainla kalau ber-chat sesama kawan2...hahaha

 

Rabu, Julai 26, 2006 4:03:00 PTG, Blogger Sarah's Mummy

Tak sangka ramai tol org-org yg witty, sarcastic & have their head firmly planted on their shoulder. These people make sense. They should rule our country...;)

 

Rabu, Julai 26, 2006 10:00:00 PTG, Blogger blackpurple

Hamka
Aku pun suka sms yang itu.. ha ha

Kasutvincci
Eloklah kalau sms program yang itu... :)

Zino
AFMASUK ke AFKELUAR tu apa bang..? hehe

Ron
Metro..? yang aku certa ni Kosmo la... hehe

Rush
Itulah dia. Pilihan di tangan kita..

kadok
Meh la ber'sms' dengan aku pulak kadok...ha ha..

Imokhtar
Hmm....Suara mereka pendapat mereka... :)