Isnin, September 04, 2006
Satu
Lelaki. Bukan penampilan diri saja harus dijaga. Kesihatan 'dalaman' dan 'luaran' juga...


Dua
Kehidupan sememangnya begitulah... Semalam suka, hari ini mungkin duka... Hari ini ketawa, esok lusa tak tentu lagi.....

psssst...cadar & sarung bantal itu hadiah dari Sas...

TTFN

 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 9/04/2006 03:01:00 PTG. |


54 Ulasan


Isnin, September 04, 2006 4:09:00 PTG, Anonymous sastri

satu : life has its ups and downs hunny... that is what makes it rich....

dua: u mmg selalu look good...

 

Isnin, September 04, 2006 4:13:00 PTG, Blogger MAMARISYIA

aku jeles ngan korang berdua!!!!hoiii!!!kawinlah cepat!!!

 

Isnin, September 04, 2006 4:40:00 PTG, Blogger ontahsapo

mesti ada lagi hadiah lain dari sas kan? kau gambar gambarkan lah....

 

Isnin, September 04, 2006 4:56:00 PTG, Anonymous Am

wah angkat besi rupanya BP ni, mau berketul-ketul badan ni ya hehehe

 

Isnin, September 04, 2006 5:01:00 PTG, Anonymous neeziee

bola yang besar tu..
apa fungsinya?
sas kasik gak ke?
hahaha.

 

Isnin, September 04, 2006 5:06:00 PTG, Blogger Aku Bukan Bidadari

hehehe cutenyaaaaa
mcm baby..mueheheheeeee

 

Isnin, September 04, 2006 5:13:00 PTG, Blogger zwitterion

w/pun aku rimas bila org bertanyakan soklan "bila nak kawin?" kat aku,
tp aku nak tanya jugak kt kau "bila nak kawin?"..haha

 

Isnin, September 04, 2006 5:52:00 PTG, Blogger blackpurple

sastri
satu: setuju..

dua: Ye ker..? hehehe

mamarisyia
'Jeles' apanya MR...? hehehe

ontahsapo
Ooo yang tu kena buat blog lain kot...hehehe

am
Berketul2..? Kira six pack juga la...hehehe..

Neeziee
Itu fit ball la...Utk work out ... Tapi nak buat duduk2 pun boleh... nak main golek2 pun boleh... semua boleh... hehe

Tiara
Apa yg cute...? BP ke..? hahaha..

Zwitterion
Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

 

Isnin, September 04, 2006 6:08:00 PTG, Blogger esis

1. mula-mula guna dumbel kuatkan tangan.

2. gunakan pada bola besar tu. berlatih. huh huh.. berlatik untuk tidak menghampakan. hehehe

3. tilam dan bantal persediaan nanti-nanti la. tak ada pun tak apa.

 

Isnin, September 04, 2006 6:22:00 PTG, Blogger yus

Cutenya cadar dan sarung bantal tu.

Erkkk...dumbel tu guna ke idak?? Atau buat koleksi jer mcm husband saya.....sbb takde masa....hahaha. Bola besar tu utk apa ekk??? hihi

 

Isnin, September 04, 2006 6:52:00 PTG, Blogger Izhal

lepas angkat barang2 berat tu tidur pula atas cadar special, pasti mimpi badan gagah perkasa neee heheh...

bagus tu angkat besi tu... :)

 

Isnin, September 04, 2006 7:58:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama

Nola tu pun ko ade. Aku lupalah nama dia. Tapi aku selalu main guling2 ngan bola tuh. Beh!

Ahhh blogspot buat hal lagiK!

 

Isnin, September 04, 2006 7:58:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama

Atas neh entri aku. Azhar Ahmad

 

Isnin, September 04, 2006 8:55:00 PTG, Blogger Kak Lady

Amboi!! Amboi!! menjaga penampilan nampak...hehhe...

Sayangnya dia kat sarung bantal & cadar tu...siap buat kenangan dlm blog...hehehhe...maklumlahkan...dari yg tersayang... :)

 

Isnin, September 04, 2006 9:05:00 PTG, Blogger MaNiQ KaYaNgaN

hik hik hik.. tertanya gak aper fungsi bola tue..?? :p

 

Isnin, September 04, 2006 9:32:00 PTG, Anonymous wan

bp, kesihatan poket pun harus di jaga juga...utk duit khemah. :p

bola tu very good for the abs workout...so when can i see ur abs..boleh buat washing board tak?

pada pengamatan saya, selalunya yg masih bujang rajin jaga penampilan tapi bila dah kahwin dan beranak-pinak semangat menjaga penampilan hilang entah ke mana...:))

'Kita akan berasakan nikmat kehidupan sebenar jika kita percaya bahawa kita dicintai oleh seseorang'.

p.s. btw, u dgn sastri dah bertunang, ke belum?...bila nak jabat tangan Tok Kadi?

 

Isnin, September 04, 2006 10:41:00 PTG, Blogger Ted

cadar tu realllllyyyy damn cute...nak satu!!hehe

 

Isnin, September 04, 2006 11:21:00 PTG, Blogger Lan Rambai

persediaan utk bagi makan nasi minyak para bloggers pun korang kena ingat! aku estimate dalam 200 bloggers + pasangan + average 2 anak/anak buah = RM4,000.00 cukuplah kot hehehehe

 

Isnin, September 04, 2006 11:44:00 PTG, Blogger weAr

`satu`-bijak..
`dua`-begitulah..
`psssst`-tahniah.

 

Selasa, September 05, 2006 6:54:00 PG, Blogger Sikenit Comel-AminBakish

yelah... bila nak langsungnye BP??

 

Selasa, September 05, 2006 8:46:00 PG, Blogger 13may

itu bola ke belon? hehehehe....

 

Selasa, September 05, 2006 9:13:00 PG, Blogger ibuVouge

IV kira entry ni panas la
jagalah kesihatan even dah kahwin..jgn sekarang je jaga tau

kalau bp x cakap tu cadar..mesti IV ingat note pad
sbb IV ada satu macam tu..ehhehhe
hubby kasi masa pindah ke jitra
dia kata letak atas meja..so bila rasa down, stress buat keja tengok ..u will relieve
then u now ,i'm always with u
huhuhhuu..karatz la pula

 

Selasa, September 05, 2006 9:35:00 PG, Blogger semut

kau pomote cadar jowo?haha.aku ada satu set alam senaman yang hanya akan digunakan kalau terpandang atau bila rasa-rasa macam nak bersenam.lebih dah sebulan kot dok terbentang jer kat depan tuh tak diusik

 

Selasa, September 05, 2006 11:27:00 PG, Blogger NBK466

Nak pinjam bola execsice tuh buek main futsal buleh? he..he..he..

 

Selasa, September 05, 2006 11:36:00 PG, Blogger Syikin

salam...

kalau bola tu dpt kat anak2 saya, alamat bergolek memanjanglah kat ruang tamu ni :D

hehe..ingatkan sarung bantal n cadar tu sampul surat, kalau tak dibagitau, haramlah nak tahu...

 

Selasa, September 05, 2006 12:00:00 PTG, Blogger blackpurple

esis
Huh...pandai la kau sis...hehehe

Yus
Yus.... guna bermusim...masa rajin seminggu 3 kali....masa tak rajin, tengok je..hehehe

Fit ball...banyak fungsi dia utk work out, utk tempat duduk sambil tgk tv pun ok ....

Izhal
Hehehe....
Ada angkat besi gak ke izhal...?

Azhar
Fit ball. Guling2, duduk2, push up...macam-macam boleh buat...

Kak lady
Sementara rajin la....hehehe

Yang cadar tu, suka tengok smiley2 dia tu...hehehe

maniq
Banyak fungsi dia. Cthnya boleh utk duduk2..work out... etc...

Wan
Banyaknya soalan.. hehehe

Kenapa... ? Terbayang six pack.... bisep & trisep berketul2 ke..? hehehe

Sleepless
Tq..tq...hehehe

Ted
Cuba tanya sas kat mana dia beli.... :D

Lan rambai
Blogger la yg patut kena sponsor.... hahaha

wear
'satu', 'dua' dan 'psst'... tq... :D

aminbakish
Apanya yang langsung ..? :D

13may
Fit ball .. :D

ibuvouge
Entri panas...?

Memang cute smiley2 tu.... hehehe

semut
Hahaha..

Lebih kurang sama la kita... Semangat bermusim...hehehe

nbk
Futsal...? Besor sangat tuh.... hehehe

Syikin
Salam..

Kat rumah tu pun bergolek2 juga...

Bila close up macam tu, dah tak macam cadar & bantal.....hehehe

 

Selasa, September 05, 2006 2:32:00 PTG, Blogger Bangsari

alamak, bahasanya asyik kali. nuwun...

 

Selasa, September 05, 2006 2:39:00 PTG, Blogger sya

Nak tanya sas kat mana beli sarung bantal dan cadar tu.. comelnya

 

Selasa, September 05, 2006 3:36:00 PTG, Anonymous jamri

bola tu kegunaannya untuk mengempiskan perut yang boroi. perut ko boroi ke?

tak pe boroi tu diibaratkan sebagai emegency airbag

Jangan lupa jemput barongan buat persembahan nanti.

 

Selasa, September 05, 2006 6:06:00 PTG, Blogger Raiedzall

benda mcm belon tu main mcm mana? :)

 

Selasa, September 05, 2006 6:52:00 PTG, Blogger Mazudi

Pandai pulak dia kasik alat alat penjagaan diri untuk lelaki. Kena pakai sepenuhnmya ni beb!

 

Selasa, September 05, 2006 7:06:00 PTG, Blogger amanitium

high expectation kat kau ni. aku cadangkan supaya kau tak mengecewakan expectation sas. heh.

 

Rabu, September 06, 2006 8:33:00 PG, Blogger abdullahjones

2 minggu 1/2, Selepas itu, dumb bell itu akan bertambah dungu.

 

Rabu, September 06, 2006 9:02:00 PG, Anonymous cikin

waaa...comelnyer cadar dia. kalah cadar hello kitty aku.. :p

 

Rabu, September 06, 2006 9:08:00 PG, Anonymous kadok

itu belon yg beso bole golek2 atas dia ke?lama dah aku mencari..sbb aku mmg ske golek2...kekekke

 

Rabu, September 06, 2006 9:38:00 PG, Blogger bunga rampai

Satu: Lepas senaman jangan lupa minum kopi, cap Kopi Jantan.

Dua: ...tapi dengan adanya si dia di sisi, warna hidup lebih meyakinkan. Kan?

pssst: Serasi ... wow!

 

Rabu, September 06, 2006 1:55:00 PTG, Blogger Izhal

tak adalah BP... nak angkat punggung pun kadang2 malas... heheh...

 

Rabu, September 06, 2006 6:36:00 PTG, Blogger blackpurple

bangsari
Bahasa yang mana tu bang..?

kak sya
Cuba tanya dia..ni add dia www.sastris-ramblings.blogspot.com...hehehe

Jamri
Hehehe... boroi tu tak la....hampir2 six pack tu ada la.. (perasan..)

Kau kenal mana2 tauke barongan..? hehe

Raiedzall
Byk fungsinya... utk work out macam push up ke... duduk2 sambil weight lifting ke... etc..

Mazudi
Yg kat gambor 1 tu beli sendiri la zudi....hehehe

amanitium
InsyaAllah... :)

abdullahjones
hahaha..Betul..!

Cikin
Eksklusif tu... :D

Kadok
Boleh... hehehe

Bola tu byk jual kat fitness centre tu...

Bunga rampai
satu: Dulu2 lepas tu minum protein powder campur susu. :D

dua: :)

Izhal
Tak apa la.. anda dah kelihatan bergaya pun... :D

 

Rabu, September 06, 2006 9:24:00 PTG, Anonymous Orochi

cantik la cadar ngan sarung bantal tu.. dia beli kat mana? hahaha...

 

Rabu, September 06, 2006 9:38:00 PTG, Blogger Serial Plant Killer

Dumbell 2 brp lbs. Kite larat angkat max 7 lbs aje. E2pun rasa mcm nak terkucil kalau banyak kali lift.

 

Khamis, September 07, 2006 2:19:00 PG, Anonymous ms_b3rry

mana nak beli ser cadar n sarung bantal cmtu ek? jelesnye.. :[

 

Khamis, September 07, 2006 12:46:00 PTG, Blogger blackpurple

arianna
Tau apanya anne...? hehehe

orochi
Tak jual..eksklusif utk aku jer tu... hahaha

Serial plant killer
Kena angkat yg ringan2 dulu...dah biasa baru tambah berat tu sikit2....hehehe

ms_be3rry
Cuma ada 1 set jer dalam dunia kot...hehehe

gitartong
hehehe....
Ooo....lama senyap rupanya sibuk buat album baru ekk....

 

Khamis, September 07, 2006 1:30:00 PTG, Blogger KAMATO

BP, ko nak tunggu bila lagi ... tenguk esis tu, happy je....

 

Khamis, September 07, 2006 3:43:00 PTG, Blogger BooK

dah setahun lebih aku tak tulis diari. cemano ni?

 

Jumaat, September 08, 2006 3:22:00 PG, Blogger kingbinjai

laaa sarung bantal! mati mati aku ingat envelope!

 

Jumaat, September 08, 2006 11:41:00 PG, Blogger blackpurple

kamato
hehehe...

book
Blog tu kira macam diari juga book....hehehe

kingbinjai
Kalau envelope nak tulis alamat kat mana..? Pos Malaysia terima ke..? haha

 

Isnin, September 11, 2006 12:15:00 PTG, Anonymous shahril aley

BP,
post ko kali ni boleh jadi macam post kat kevin zahri la.boleh guide people how to work out..
ko ni mesti dah ade six pack siap muscles berketoi2(ni buat aku jeles)...
aku bercite2 nak buat tapi slalu malas nak work out.yg slalu buat just cycling je & angkat dumbell.roller & tali skipping just bt perhiasan je...
brp RM ko beli bola tu yap??

 

Isnin, September 11, 2006 2:56:00 PTG, Blogger blackpurple

shahril
Tengok mood gak..Mana ada berketul2....hehehe..

Masa tengah rajin memang la.. Siap ambik Protein lagi...Work out & exercise ni kena disiplin dan konsisten....

Fit ball tu... tak ingat berapa harganya ekk...lama dah beli..

 

Isnin, September 11, 2006 4:45:00 PTG, Anonymous shahril aley

memang kena displin pun bile work out & excercise ni.last time aku g gym just for 2 mths je pasal gym tu kecik & ramai org la bile peak period.nak buat ikut mase kite pun susah gak...
aku tak amek protein pun pasal badan aku pun buken kecik sangat...
berapa tinggi & berat ko yap??

 

Selasa, September 12, 2006 8:46:00 PG, Anonymous Tanpa Nama

Assalamualaikum,

Spent almost 2 hrs boco blog ki with mixed feeling. Suka, rindu and teringat kenangan lama. Am not Muaran (Muor) malah, bukan juga Johorean. Tapi my dad is muarian, Panchor to be exact. Love the Sungai Muar, pekan kecil tepi sungai. Cantik.

Pak kata kopi 434 tu samalah rasa macam kopi Ah Jun. Kopi Kluang pun tak boleh lawan kopi Ah Jun (kopi Kluang dah commercial sekarang ni).

Sambal goreng, sambal lonteng, sambal tutuk, gareng asam, nasi ambeng .... aduh sedapnya!

Orak pun sebulan nang kene, wes kangen karo mak dan masakannya. Beginilah hidup di perantauan agaknya...nasib baik still summer holiday.

p/s - saw ur pix zaman dolu2, memang nostalgia. Ingat baju kurung labuh kain nampak sejengkal ish ish ish.

keep up the good work bro jawa, may Allah bless you always.

Raihan (jawa+jerman)

 

Selasa, September 12, 2006 1:32:00 PTG, Blogger blackpurple

Shahril
Aku ambik whey protein dulu tu bukannya apa...ingat nak bagi tambah muscle. :D

anonymous
Waalaikumusalam..

Menarik komen anda..... Terima kasih sudi singgah di blog ini.

Bagi orang 'Muorian' ataupun 'Johorean' mungkin ada sentimentalnya. Ada nostalgianya. Apatah lagi kalau dah merantau jauh di tempat orang.

Bercerita tentang 'makanan klasik', pada bulan Syaaban biasanya di kampung2 akan mengadakan kenduri arwah. Inilah masanya dapat merasa nasi ambeng, sambal goreng jawa, ayam masak semur dan lain2 lagi...memang menyelerakan..!

may Allah swt bless u too.