Jumaat, Oktober 06, 2006
Satu
Kepalanya. Sesekali dipusing ke kiri. Sesekali dipusing ke kanan. Sesekali menunduk. Sesekali digosok-gosok.

Dan menatap lagi cermin didepannya. Dan berpuas hati. Memang dah nampak ekstra kacak. Menjeling pula cermin kecil di belakang. Dan nampak agak kemas.

"Macam ni baru la kacak kalau pakai songkok....". Senyum sendiri.

"Tapi aku memang kacak pun...haha......." Dan tersengih-sengih lagi. Sambil menyapu rambut-rambut yang melekat di leher, bahu, dada, puting.....

Dengan bakat semulajadi menggunting rambut sendiri, sekurang-kurangnya selamat lapan ringgit hari ini...



Dua
Tak cukup membela koleksi gajah putih di sini, mereka berkira-kira membuka kandang baru di Brickendonbury pula...

TTFN
 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 10/06/2006 02:45:00 PTG. |


47 Ulasan


Jumaat, Oktober 06, 2006 3:03:00 PTG, Blogger Sastri

hmm... sib baik pandai dan biasa potong rambut sendiri... mmg jimat...

gajah putih tak cukup byk la hunn... pasai tu laa depa nak tambahkan lagi spesis yg sedia ada... almaklum laa konon takut pupus... bab membazir ni mmg nomot satu depa nih...

 

Jumaat, Oktober 06, 2006 3:10:00 PTG, Blogger Lan Rambai

oit... lain kali ko gunting rambut aku sekali ya... pasal gajah putih tu... hahahaha.... bukan pakai duit mak bapak dia.. apa dia pedulik.. lagi masyukk adalah.

 

Jumaat, Oktober 06, 2006 4:43:00 PTG, Anonymous wongwetan

satu.
meleket nang puting ???
owwalah kakangggg....


dua.
pemilu dah dekat, kite ANTEM diorang pakai jari jer.

 

Jumaat, Oktober 06, 2006 4:58:00 PTG, Blogger Orochi

satu:
meh aku tolong potong rambut ko tu. FOC jer..

dua:
macam citer 3 Abdul.. harta Ismet Ulam Raja di luar negara. Afghanistan, Turkistan, Pakistan, Hindustan, Kazastan, Tanjung Rambutan, Gohed Gostan..

 

Jumaat, Oktober 06, 2006 5:28:00 PTG, Blogger shahril aley

ala ko ni kemut la dalam bulan pose.buat lah amal jariah skit.klu ko gunting rambut rm8 aku boleh dapat gunting rambut rm2 kat KL. aku tak tipu punye la...tp jgn expect kedai mcm kedai rm8 ko....hehe

 

Jumaat, Oktober 06, 2006 5:40:00 PTG, Blogger blackpurple

sastri
I.Jimat dan kacak...hehehe

II. Tempat latihan berprestasi tinggi kunun...

Lan Rambai
Kau ada rambut ke...Cukur habis la senang.....haha

Sepatutnya sebab bukan duit mak bapak dia la kena kisah...

wongetan
Siji: Lanang pun ono jugak..tapi cilik...kan..? Haha

Loro: Tenan....

Orochi
Satu: Apa look apa kau pandai...? haha

Dua : Ini pun Abdul juga...haha

Shahril
Aku dah biasa gunting sendiri...Jimat, selesa dan yang penting kacak...! hahaha

RM2..? Bawah pokok kat Gombak ke..? hehe...

 

Jumaat, Oktober 06, 2006 6:45:00 PTG, Blogger Izhal

hihihihihi...

saya pun pernah layan potong rambut sendiri... btw tuan, rambut saya la ni dah pendek gila2... suruh india potong OFFICE STYLE... style rekaan sendri tapi yang kelakarnya si barber india tu tahu pula OFFICE STYLE... blurr jap saya dibuatnya...

 

Jumaat, Oktober 06, 2006 7:02:00 PTG, Blogger Azhar Ahmad

Potong rambut sendirik? Aku dok potong jambang pun bersimpang siur.

 

Jumaat, Oktober 06, 2006 8:26:00 PTG, Blogger Raiedzall

1) kalau potong sendiri musti senget sebelah...:)

2) Mereka itu hanya mahukan tahi gajah putih untuk dimakan... :(

 

Jumaat, Oktober 06, 2006 9:46:00 PTG, Blogger NBB

jangan sampai pecah cermin tu dah la...

 

Jumaat, Oktober 06, 2006 10:48:00 PTG, Blogger ad3ck

aku potong rambut yang tu jer..

 

Sabtu, Oktober 07, 2006 1:05:00 PG, Blogger kemat

wat cam mawi senang..botak terus jer..pakai mesin zass siapa..tak yah tengok cermin pun mase gunting rambut

 

Sabtu, Oktober 07, 2006 8:00:00 PG, Blogger 13may

1) kalau kawan2 suruh gunting...ada charge apa2 tak? hehhe...

2)Pi mai pi tang tu...

 

Sabtu, Oktober 07, 2006 8:38:00 PG, Blogger Amir Azmi

Boleh center ker potong rambut sendiri? Belanja jer la lapan hengget tu! Khusus untuk kekemasan diri yang maksimum :)

 

Sabtu, Oktober 07, 2006 10:00:00 PG, Blogger Mazudi

Satu,
hmm.. Potong rambut dah? dah beli songkok? Baju melayu? Apa tema raya tahun ni?

Dua,
Duit income tax aku la tu dia orang pakai buat projek mender alah tu.

 

Sabtu, Oktober 07, 2006 11:30:00 PG, Blogger Syikin

salam,

hmm mmg blh jimat duit tu..

la, buat gak ke kat sana? nape mesti membazir? kat sini rasanya banyak lagi kawsan blh didirikan..bab utk maintenance, sara hidup bebudak badminton tu, bukannya murah kos hidup kat sana..

 

Sabtu, Oktober 07, 2006 4:19:00 PTG, Blogger Asya

fuhhh...memang entah aper2..ingat citer ape..ingatkan situasi tgah nak siap sedia b'buka kat umah bkal bapak mentua..rupanya..
potong rambut jer..huk!
hampeh...

 

Sabtu, Oktober 07, 2006 4:22:00 PTG, Blogger Asya

aisey...word verification tu menyemak lah...d persilakan m'adjustnya..kal.takat 2,3 uruf bley lagi tapi sampai 6,7 huruf,dah tahap malas beb.. x yah letak ler..senang aper nak adjustnya.okey~~
babai!!

 

Sabtu, Oktober 07, 2006 7:28:00 PTG, Blogger kingbinjai

bang! gunting rambut saya! kawan kawan apalah salah kan?

terima kasih, fuh jimat rm8 aku

 

Sabtu, Oktober 07, 2006 9:25:00 PTG, Blogger Sikenit Comel-AminBakish

1. jimat... jimat... :)

2. buang duit... isy,isy,isy..

 

Ahad, Oktober 08, 2006 2:02:00 PG, Blogger indica

satu: Mmg berbakat.. boleh bukak kedai gunting ni tapi jgn gunting rambut sendiri je dah le...

dua: buang duit...:(

 

Ahad, Oktober 08, 2006 9:07:00 PG, Blogger zino

kalau ukur baju di badan sendiri tu adalah makna nya.. tapi gunting rambut di kepala sendiri tu belum pernah jumpa lagi.. hehe

zino pun pernah buat sekali dulu.. terkial2 jugak le.. tapi bukan pasal nak jimat 8 inggit hehe

 

Ahad, Oktober 08, 2006 3:14:00 PTG, Blogger zwitterion

kalau bukan ko yang puji ko kacak, sapa lagi? ye tak..hehe
bukan ko kaya ke, apasal lak nak jimat?

 

Ahad, Oktober 08, 2006 3:31:00 PTG, Blogger Kak Lady

Uiks...!! Rambut sendiri pun pandai potong...memang menjimatkan...hehehe

 

Isnin, Oktober 09, 2006 1:49:00 PG, Blogger amanitium

kau gunting rambut mana ni? haha.

 

Isnin, Oktober 09, 2006 2:10:00 PG, Blogger debikdebuk

aku penah gunting rambut kawan aku, kawan kepada kawan aku, abah aku tetapi aku tak reti nak gunting rambut sendiri. Kau memang terer laa..

 

Isnin, Oktober 09, 2006 7:58:00 PG, Blogger kimi

ala... kau datang ipoh je gunting rambut.. baru 6 hengget..
p/s : teringat kat kawan aku masa belajar kat johor dulu, dia selalu gunting rambut kat singapore.

 

Isnin, Oktober 09, 2006 9:07:00 PG, Blogger Aku Bukan Bidadari

eleh lelaki punya fesyen gunting rambut senang jer potong lurus.. hehehe (Ayat jeles)

 

Isnin, Oktober 09, 2006 9:50:00 PG, Blogger blackpurple

Izhal
Haha...macamana agaknya rupa berambut pendek ni... tak rasa ringan semacam ke...? hehe

Azhar
Jangankan jambang...misai & janggut pun malu-malu nak tumbuh ni...haha

Raiedzall
1. Kalau dah biasa buat...ok... hehe
2. ...dan halal haram belakang kira...

nbb
hehe... sapa lagi nak puji diri sendiri...

ad3ck
Rambut yang mana..? haha

Kemat
Kepala aku ada parut...nampak brutal la kalau botak..haha

13may
FOC.....Style apa nak..? haha

Amir
Sia-sia la bakat semulajadi kalau tak dipraktikkan...hehe

Mazudi
1. Aku potong rambut ikut mood. Baju raya tahun lepas ok lagi....haha
2. ya..ya...aku pun ada share dalam tu..

Syikin
1. Yang penting kepuasan....:D
2. Pembaziran..!!!

asya
Nak berbuka kena tengok cermin dulu ke..? :D

ps : nanti la adjust balik. Tq.

Kingbinjai
No problem....asalkan kau bayar kos minyak kereta dan tol aku ok la... hehe

aminbakish
1. ..dan kacak..! haha
2. ...kan baik siapkan wad UMMC tu...

indica
1. Tak minat lah... :D
2. Memang....

Zino
Sejak sek men dulu memang dah biasa gunting sendiri. Sesekali jer gunting kat kedai, bila dah panjang sgt.. :D

Zwitterion
Bukan nak jimat tapi kepuasan... bakat semulajadi sia-sia la kalau tak dipraktikkan.. hehehe

Kak lady
Lama nak dapat skill tu KL... :D

Amanitium
haha...Kau ni fikir lain ni...haha

debikdebuk
Tak la susah sangat...kau cuma perlukan gunting, 2 cermin, pisau cukur......Tapi kena hati-hati, silap2 'tokal takil' nanti....hehehe

Kimi
Tak puas la gunting kat kedai....... mesti ada rasa tak puas hati kalau org lain guntingkan.. :D

Tiara
Mana kau tau..? Tak caya tanya beckham kau... hehe

 

Isnin, Oktober 09, 2006 11:16:00 PG, Blogger MaNiQ KaYaNgaN

huhuhu..potong sendiri..kira ok ler tue.. tapi camaner nak potong yg belakang erk..??

 

Isnin, Oktober 09, 2006 11:16:00 PG, Blogger Orang Biasa

wah..respek sekali sama kamu pande gunting rambut sendiri. aku cuma boleh trim kumis dan jenggot saja. nape ek..gunting kat mamak rm8, tapi rambut kita dia amik free jer ke? kalu kita nak balik rambut tu takle ke?

 

Isnin, Oktober 09, 2006 11:49:00 PG, Blogger Ted

OOOOOOOOOOIII, ku juga menggunting rambutku sendiri...hehehe...jimat kerana disini mahal mahu dapatkan khidmat penggunting.ahaks..

jap, jap, puting ape?hahahhahhaha

 

Isnin, Oktober 09, 2006 1:53:00 PTG, Blogger .:HalogamoRa:.

Yo dude! seksi tu gunting rambut dgn x berbaju hehe..

 

Isnin, Oktober 09, 2006 2:40:00 PTG, Blogger blackpurple

Maniq
Yang belakang, pakai sikat segitiga berpisau tu la... Kalau panjang sgt gi kedai la gak...hehehe

orang biasa
Kalau kau nak bawak balik pun boleh apa... Tapi kalau kat saloon lagi best...siap ada amoi urut-urut lagi...hehehe

Ted
Pesal kau tak mintak Husin guntingkan...haha

Yg tu kau fikirkan la sendiri ek..hehe

Pegawai
hehe.. kemas apa..? Sebab aku maintain pendek...tak pernah lebih 4cm...hehehe

Amora
Tapi gatal la.......hahaha...

 

Isnin, Oktober 09, 2006 11:55:00 PTG, Blogger yus

pandai yer BP gunting rambut sendiri...RM8 ker skrg nak gunting rambut lelaki. Tu kat kedai biasa ker tu..kalau saloon ntah berapa lah ekk?? Hmmm kalau rambut perempuan lagilah mahal kan...

 

Selasa, Oktober 10, 2006 11:02:00 PG, Anonymous gitartong

satu: oh tidak! saya dah serik! dulu dah buat sekali

 

Selasa, Oktober 10, 2006 11:32:00 PG, Blogger bunga rampai

Oh, sudah bersiap sedia untuk sambut aidilfitri :)

Salam.

 

Selasa, Oktober 10, 2006 2:03:00 PTG, Blogger blackpurple

Yus
Sikit sikit boleh la..hehehe..RM8 tu kedai gunting india, kalau saloon berbelas....

Gitartong
Kalau tak ada skill baik jangan buat...kang rambut jadi macam kena makan tikus...! hehehe

Bunga rampai
Tidak jugak... rambut cepat panjang, tapi boleh la tahan seminggu.... :D

 

Rabu, Oktober 11, 2006 12:39:00 PG, Blogger kunci hilang

waktu kecil dulu saya dimarahi pak cik tukang gunting di kampung saya ksebab menggunting rambut sendiri. Susah nak 'outer', katanya.

 

Khamis, Oktober 12, 2006 12:26:00 PG, Blogger Sarah's Mummy

RM8 pun nak berkira ke? Jadinya mcm kes anak aku baru tau...mummy dia nak save punya pasal...tak pasal2 anak dia menyerupai Temenggong Jugah hehehehe

 

Khamis, Oktober 12, 2006 8:29:00 PG, Blogger MAMARISYIA

Kesimpulan kat sini BP salah seorang keturunan jawa yang suka berjimat cermat!!!

 

Khamis, Oktober 12, 2006 10:27:00 PG, Blogger blue_cherry

Kekadang kat kedai pun lom tentu jadik apa yg kita suruh buat..
Mintak 'layer style' jd 'landak style' haru..

 

Jumaat, Oktober 13, 2006 9:54:00 PG, Anonymous Am

BP bolehlah ajar ilmu mengunting rambut sendiri ya, Am pun nak berjimat cermat juga hehehe

 

Jumaat, Oktober 13, 2006 11:26:00 PG, Blogger blackpurple

kuncing hilang
Ha'ah. Kalau dah tak rata susah nak alter ...hehehe

Sarah's mummy
Bukan berkira la... Lain dari yang lain..kepuasan kot...hehehe

mamarisyia
Setuju. Memang tak dapat dinafikan lagi...hahaha

Blue cherry
Kalau fesyen Mawi tutup mata pun boleh buat...hehehe...

Am
Ada pengerasnya Am...hehehe

 

Isnin, Oktober 16, 2006 12:49:00 PTG, Blogger JBM8141

elo bang, lama tak jenguk...

aku punya fesyen rambut no1 je. tapi hari tu tukang gunting rambut kat sg pencala cadangkan aku buat '1 atas, 0 tepi' sebab kepala aku dah mula macam bruce willis. kepala je la.

 

Isnin, Oktober 16, 2006 4:44:00 PTG, Blogger blackpurple

jbm
Patut lama tak nampak...! Raya balik mana bro..?

Stail rambut aku susah sikit nak buat, tu sebab aku gunting sendiri...hehe