Isnin, Oktober 16, 2006
Pagi-pagi lagi entah apa mimpinya, En Ucop, rakan usahawan Garden Centre di Glenmarie itu mengsms aku

"Satu malam tu, setan datang berjumpa aku. Katanya, dia nak goda orang yang baik-baik. Aku pun bagi la nama kau. Setan menjawap, "tak boleh...! itu ketua aku...!. Selamat Hari raya. Maaf zahir batin...!"

Cis...tak guna punya En Ucop...! Nanti kau...!

TTFN
 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 10/16/2006 03:51:00 PTG. |


39 Ulasan


Isnin, Oktober 16, 2006 4:05:00 PTG, Blogger Pnut

hehehe leh buat modal ni....
lawaks la....

tu intro je tulis komen..komen sebenar saya ..
......
....
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.

.
. sila baca di blog sas...

 

Isnin, Oktober 16, 2006 4:09:00 PTG, Blogger ad3ck

ku macam da penah dapat sms nih dulu..memang hampas tebu..haha~!

 

Isnin, Oktober 16, 2006 4:11:00 PTG, Blogger Sastri

keskeskes... yeppada... pendek dan lawak...alaaaaaaa... terlepas lagiiiii nombor 1... :p

 

Isnin, Oktober 16, 2006 5:43:00 PTG, Blogger arianna adrizal

ha ha ha..hadoi.

eh,entri pendek kali ni.
sudah tak sabar nk beraya ke BP?!! hihi..

 

Isnin, Oktober 16, 2006 5:45:00 PTG, Blogger Orochi

takpe la.. jangan raya nanti ko jadi cam setan dah ler.. hahaha....

 

Isnin, Oktober 16, 2006 6:19:00 PTG, Blogger blackpurple

pnut
Hehehe... Sila baca komen saya di entri terbaru blog anda pulak... hehe

ad3ck
sms moden ni ni nak ucap Hari Raya dan mintak maaf pun sempat juga mengenakan orang ekk.....isk..isk..

sastri
En Ucop tu memang nak kena jotos kepalanya tu......hehehe

Arianna
Copy and paste la sms ni anta kat kengkawan ekk... haha

Malas la nak taip panjang2...hehehe

orochi
Aku ni kan orang baik-baik...hehehe

 

Isnin, Oktober 16, 2006 6:46:00 PTG, Blogger amanitium

heh, ok la tu. kang dia antar mesej jiwang-jiwang (+lendir-lendir) kang lagi kau pelik. haha.

 

Isnin, Oktober 16, 2006 7:11:00 PTG, Blogger BooK

kawan aku yang bagi sms ni dah ke us. waaa. rindu member siot.

 

Isnin, Oktober 16, 2006 9:50:00 PTG, Anonymous kurekure

laa hang ka ketua?awat hang tak kene ikat pose pose ni?haha

 

Isnin, Oktober 16, 2006 9:58:00 PTG, Blogger Syikin

salam,

hehe..sabor jeklah

 

Isnin, Oktober 16, 2006 10:14:00 PTG, Blogger zino

hehe..

tapi kena hati2 ada benda boleh buat lawak ada benda tak boleh buat lawak..silap hari bulan makan diri..

 

Selasa, Oktober 17, 2006 1:20:00 PG, Blogger weAr

kalo antr kt salam perantauan utusan online lepas ak...

 

Selasa, Oktober 17, 2006 8:56:00 PG, Blogger Airmas_sz

tertipu the sekuel ..hahahaha ta ta for now ..

 

Selasa, Oktober 17, 2006 9:40:00 PG, Blogger bunga rampai

hahahaha....aduii!!!

p/s untuk sastri: saya dah berpuluh kali cuba masuk blog sastri tapi tak dapat...

 

Selasa, Oktober 17, 2006 9:49:00 PG, Blogger Sastri

untuk bunga rampai:
add blog Sas ~ sastris-ramblings.blogspot.com...

 

Selasa, Oktober 17, 2006 10:16:00 PG, Blogger Sleepless in Gelugoq

hehehe mmg macam2 modal sms bulan posa dan raya ni nanti kan. pasti meriah, tersenyum ketawa.

 

Selasa, Oktober 17, 2006 10:33:00 PG, Blogger kingbinjai

wahahahaha

the hunter become hunted eh?

 

Selasa, Oktober 17, 2006 10:51:00 PG, Blogger 13may

hehhe...patut la aku rasa seram sejuk...blog tok ketua rupanya:P

 

Selasa, Oktober 17, 2006 11:40:00 PG, Blogger Ted

eeeeeeeeeee, penah dapat sms ni gak la...tapi dah lama...hehhe..tapi, yang bestnya ted balas..

" kalau aku ketua setan, ko penolong aku.."hehehehe.....dua2 terkene

 

Selasa, Oktober 17, 2006 12:38:00 PTG, Blogger cuaca

bila raya setan dah terlepas ker??

 

Selasa, Oktober 17, 2006 3:30:00 PTG, Blogger ontahsapo

en ucop memang kurengggg...>>!

 

Selasa, Oktober 17, 2006 4:06:00 PTG, Blogger blackpurple

Amanitium
En Ucop itu memang kepala gila-gila sikit...hehehe

Book
Orang baik-baik macam kita ni memang selalu dapat sms macam ni ekk...hahaha

Kurekure
Cis...Hehehe

Syikin
Salam.

Itulah. Bulan2 puasa ni memang kena banyak bersabor.... :)

Zino
Diorang ni nak ucap hari raya dan mintak maaf pun sempat lagi mengenakan kawan-kawan..hehehe

Wear
Cuba la...hehehe

airmas sz
Hidup umpama roda. Sesekali 'mengenakan' orang sesekali 'dikenakan' orang...hehehe..

Bunga rampai
:D Memang nak kena beliau tu...

Sleepless
Jangan silap hantar kat boss dah la..hehehe

Kingbinjai
Hehehe. Kami kalau bergurau memang 'ganas' sikit.....

13May
Hehehe....

Ted
Ooo....Kau memang betul2 ketua la ni ekk....? hehehe

Cuaca
Tengok spesis setan jugak cuaca......hehehe

Ontahsapo
Kurengggg apa OS...? hehe

 

Selasa, Oktober 17, 2006 4:40:00 PTG, Blogger shahril aley

orang slalu kate klu kite terasa maka betoi la kate org tu.....so ko tu betoi ke ketua segala setan yang terikat dibulan pose ni ;)

 

Selasa, Oktober 17, 2006 6:19:00 PTG, Blogger sinaganaga

muerekekekekeke... alahai setan, setan!

 

Rabu, Oktober 18, 2006 9:18:00 PG, Blogger zwitterion

hahaha..en.Ucop penaung kot..ko ketua..

 

Rabu, Oktober 18, 2006 9:25:00 PG, Anonymous gitartong

terima kasih pada en ucop. ha ha!

 

Rabu, Oktober 18, 2006 9:26:00 PG, Anonymous kadok

dahtu..ape ko jawap?..lawak2..selamat hari raya bp...maap zahir dan batin..ekekeke

 

Rabu, Oktober 18, 2006 10:33:00 PG, Blogger blackpurple

Shahril
Eh..Mana ada 'terasa'......? hehehe

Sinaganaga
Ada jugak setan terlepas dari kurungan bulan2 puasa ni ekk....... hehehe

Aminbakish
En Ucop tu memang..! hehe

Lan
Nasib baik yang dapat sms tu orang baik-baik...haha

Zwitterion
Aku dah lama retired la..bagi la kat orang baru pulak..hehehe

Gitartong
Kau bersekongkol dengan En Ucop ye En Nizam...haha

Kadok
Aku rasa dia tersalah antor sms la... hehe

Selamat Hari Raya gak.. Maaf zahir & batin... Kalau main meriam buluh tu ingat-ingatlah aku kat sini ekk.... :D

 

Rabu, Oktober 18, 2006 1:15:00 PTG, Blogger ~LoVeLyZz CoRnErZz~

hehehehehe..sabo jo lahh...hrp den x dptla sms cam gitu...hehehehe...selamat hari rayerrr...moga bergembiraaa...

 

Rabu, Oktober 18, 2006 5:30:00 PTG, Blogger MaNiQ KaYaNgaN

huhuhu..lawak pendek. putus urat perot hako.. ekkeke

 

Khamis, Oktober 19, 2006 12:00:00 PG, Blogger Mazudi

kalau dalam citer katun, setan tu warna merah berekor dan pegang lembing mata tiga duk atas bahu kiri. Angel pulak kaler putih pegang kitab pastu ada circle atas kepala duk atas bahu kanan.

Antara kedua ni, mana satu lebih "ketua"?

 

Khamis, Oktober 19, 2006 1:26:00 PG, Blogger Kak Lady

Hahahah...adoi.!! Sakit perot kak lady...si Ucop buat dosa menyakat orang dulu sebelum mintak mahap ye....

 

Khamis, Oktober 19, 2006 8:17:00 PG, Blogger .:HalogamoRa:.

ha ha ha....gelak wa masuk dlm perut sbb x bleh gelak kuat2 nnt ada yg pecah gegendang telinga plak...

 

Khamis, Oktober 19, 2006 9:20:00 PG, Blogger Asya

oho..ok ler SALAM WAT BP (yg kurang pasti sape nama betulnye~~)
saya k cini bukan nak m'gomel psal postg d atas tapi hanya nak UCAP CELAMAT ARI RAYA MOHON MAAP KAL ADA T"KURANG BAHSE SPNJAG SAYA MLOMPAT K C-NI.YEAK!!!!

 

Khamis, Oktober 19, 2006 9:24:00 PG, Blogger blackpurple

lovelyzz
Selamat beraya ekk.... Hati hati di jalan raya..!

Maniq
Bahaya tu kalau sampai putus... haha

Mazudi
Itu setan Mat Salleh..

Aku suka pontianak harum sundal malam. Sedap cun... hehehe

Kask Lady
Nasib baik saya orang baik-baik...tak terasalah... hehe

amora
ha ha... tak payah ketawa la...senyum cukup...

asya
Selamat hari raya jugak. Maaf zahir & batin ekk.. :D

 

Khamis, Oktober 19, 2006 10:37:00 PG, Anonymous Am

hai abg ketua hehehehe

Salam aidilfitri Am ucapkan buat BP Sekeluarga dan semua pengunjung disini. Mohon maaf kiranya pernah ada tersalah , terkasar bahasa. Moga selamat dlm perjalanan. Moga gembira dihari mulia.

 

Khamis, Oktober 19, 2006 11:31:00 PG, Blogger blackpurple

Am
Am...kami tengah cari penaung ni....nak apply..? hehehe..

Selamat hari raya juga Am. Zaaf zahir dan batin...