Selasa, Mei 20, 2008
I
Pelangi datang selepas hujan, kata Bad @ JBM di tingkap ulasan entri ini. Sangat berjiwa kata-katanya itu. [Kebetulan pelangi itu tujuh warnanya]. Terima kasih Bad.


II
Semalam, cuti umum.

Sepasang kaki yang di sebelah kanan itu milik sang puteri. Sudah pernah menyentuh pasir-pasir di pantai negara orang. Australia, Afrika Selatan dan Amerika Latin misalnya. Di Pulau Borneo dan di Pulau Jawa juga pernah. Tapi baru semalam buat pertama kalinya sepasang kakinya itu menyentuh pasir-pasir di pantai di Semenanjung Tanah Melayu. Terima kasih Tuhan kerana menciptakan semalam yang ceria untuk puteri. Untuk kami.


III
Mata saya agak tertarik dengan jejeran bunting di sepanjang jalan PD itu. Saya cepat-cepat melaporkan penemuan saya itu kepada Sinaganaga, ketua turus Sindiket Sol-jah. Via SMS.

JP : Aku nampak budak nabil tu pakai t shirt sindiket soljah kat PD. Hahaha!

Naga : Aku pun tak beli lagi t shirt tu. Entah bila tok rimau nak jualnya. Tapi mcm tak lawa je dia buat. Ha ha.

JP : Spjg jln PD penuh gamba nabil promote sindiket soljah. Dah kira promosi percuma tu.

Naga : Eh, iye ke? Amek gambar; letak kat blog kau weh.

JP : Aku dah amik gamba bunting tu. Sempena pesta PD wei.

Naga : Wo ho ho! Beli rmh batu sindiket sol-jah sok sok.

JP : Ni dia. Hahaha.

Naga : Bulan Julai kau baca naskhah kat Maskara, mau?

JP : Nanti2lah aku cari topeng yg sesuai dulu. Hahaha.

Naga : Hensem mcm lu tak pyh pakai topeng. Ha ha.

JP : Aku takut gay goda aku. Hahaha.

Naga : Kena tabahkan hati, kuatkan semangatlah.Ha ha.

JP : Hahaha.


IV
Kami kemudian meneruskan perjalanan kami ke pantai Bagan Lalang untuk makan malam. Menu makan malam kami adalah makanan laut di Restoran Terapung H.M Seri Bagan. Saya beri 4.77 / 5 bintang!


Sepetang di Gold Coast ala-Bagan Lalang. Maaf, kalau gambar ini menyakitkan mata kamu. Kemeja-T comel nombor 7 itu ditaja oleh puteri.

TTFN
 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 5/20/2008 11:27:00 PG. |


64 Ulasan


Selasa, Mei 20, 2008 12:43:00 PTG, Blogger Tok Rimau

Bagi aku nombor tukang buat bunting tu. Aku nak saman. Curi gambo kat flickr tok tanpa restu.

Hah! Bukan rumah batu. Soljah akan ada Bangunan Sol-jah.

 

Selasa, Mei 20, 2008 1:31:00 PTG, Blogger violet

harap2 pelangi yg dtg selepas hujan ini akan berkekalan selama2nya.

p/s: tgk gambar 2 pasang kaki berkasut tu mampu menggambarkan indahnya petang psgn kekasih tu.

:)

 

Selasa, Mei 20, 2008 1:34:00 PTG, Blogger Hambali ®

Restoran Terapung H.M Seri Bagan tu memang umph. Dah pernah rasa sekali. Siakap 3 rasa dia .... memang mengancam ... hoho.

Tapi rasanya kalo ikan bakaq tetap yang Kola Perlis punya lagi best. Walaupun jauh banget tapi berbaloi.

 

Selasa, Mei 20, 2008 2:00:00 PTG, Anonymous mudin001

Aku. Lepas hujan. Basah! Haha.

p.s bro, aku tumpang gembira. :)

 

Selasa, Mei 20, 2008 2:15:00 PTG, Anonymous MdmZend

Pasti kedua-duanya membawa senyuman yang berentetan hingga ke alam lena..biarpun mata dan fikiran memujuk untuk sentiasa berjaga ......kerana indahnya mengenang bahagia.....Alhamdullillah......
Buat kalian putera puteri... capailah cahaya di hujung jalan laluan ini...kusisipkan sehimpun doa tulus buat kalian....

 

Selasa, Mei 20, 2008 2:20:00 PTG, Blogger zwitterion

Alhamdulillah..
aku dan cik kodok suka bukan main bila korang dah berbaik ni..:)
Segerakanlah majlis korang ni..alamat aku dah ada pada Sas tu..hehe
Sas, nak baca blog awak!

 

Selasa, Mei 20, 2008 2:23:00 PTG, Blogger xrajunax

emosi dah stabil nampak?

haha!

 

Selasa, Mei 20, 2008 3:00:00 PTG, Blogger PINATBATE

Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah....Segala puji syukur hanya kepada Allah yang mengikat hati-hati manusia dengan tautan iman dan kasih-sayang.

 

Selasa, Mei 20, 2008 3:11:00 PTG, Blogger Raden Galoh

alhamdulillah..nadanya ceria...syukur...syukur...

 

Selasa, Mei 20, 2008 3:24:00 PTG, Blogger achik

alhamdulillah.. tumpang gembira :)

sangat sweet gambar 2 pasang kaki ittew.. semoga yg baik berterusan.. :D

 

Selasa, Mei 20, 2008 3:26:00 PTG, Blogger kaktiny

Ibarat lirik lagu P.Ramlee..

"Sedangkan lidah, lagi tergigit, apa pula suami isteri (gunapakai sampai berumahtangga kelak)...

Buang yang keruh, ambil yang jernih, baru teguh peribadi"..

 

Selasa, Mei 20, 2008 3:28:00 PTG, Blogger Zabs

Salam JP,
Alhamdulillah. Saya tumpang gumbira. Nak baca apa komen Si Puteri pulak...

 

Selasa, Mei 20, 2008 3:30:00 PTG, Blogger NONIE AZIZ

HAAAAAAAAA....macamnilah beshhhh...kenapalah aku tak pegi PD...kalau tak mesti jumpa korang berdua....tanya Sas cantik kasut...siap ada munge2 lagi...jeles okeh!!!

 

Selasa, Mei 20, 2008 3:43:00 PTG, Blogger waterlily

Salam,

Woo..wooo..kakak yang kusut kacau jiwa ini tumpang gembira walaupun hanya dengan melihat dua pasang kaki kamu & puteri.

Rasanya itulah potongan rambut dan badan yang ditemui di malam MASKARA hari itu.

Alhamdulillah. Tumpang bahagia :)

 

Selasa, Mei 20, 2008 3:50:00 PTG, Blogger tasikmerah

bp bagus la gitu... krm salam kat sas... bila nk dtg pantai puteri pulak???...

 

Selasa, Mei 20, 2008 4:10:00 PTG, Blogger Masy

syukurrr.. :)

tp kenapa sy dah xleh masuk blog Sas ek? huhuuhuu~

 

Selasa, Mei 20, 2008 4:49:00 PTG, Blogger Ted

dari tepi nampak kurus.hehe.

tahniah, siap date lg ek?sob sob..bagan lalang tu tempat bercinta dolu2..haha.

pst, sian plak kat sana takde banyak sangat pantai ek

 

Selasa, Mei 20, 2008 4:56:00 PTG, Blogger artisticklytouch

haaa...alhamdulillah!!!! dapat jugak kami blogger2 tegar makan nasi minyak hampa..eh ka nasi ambeng?

 

Selasa, Mei 20, 2008 5:20:00 PTG, Blogger Hasrul Halid

Aku di sini
Menari
Bagai tiada esok lagi
Jejaka dan puteri
Uhhh! Apa aku tulih ni????

Ha Ha Ha!

 

Selasa, Mei 20, 2008 5:29:00 PTG, Blogger pB

alhamdulillah ....



berhati hati lah selepas ini ...


jangan ada lagi cerita cerita sedih ...

 

Selasa, Mei 20, 2008 5:43:00 PTG, Anonymous cikin

Alhamdulillah. akhirnyer berbaik balik.. cepat². kitorang dah xsaba nk makan nasik minyak nih.heheh..

 

Selasa, Mei 20, 2008 6:00:00 PTG, Blogger mOEha Aziz

alhamdulillah..

tumpang gembira :)

 

Selasa, Mei 20, 2008 6:34:00 PTG, Blogger Kak Lady

Salam BP...

Akak membaca entry ni...dgn senyuman dibibir...& terus mengucapkan syukur... Agar saat-saat manis itu sentiasa memenuhi ruang kehidupan BP berdua...

Jgn lama2 menanti untuk mengorak langkah...kelak nanti terlalu banyak dugaan yg dtg silih berganti...

Akak doakan kamu bahagia...Insyaallah...

 

Selasa, Mei 20, 2008 6:51:00 PTG, Blogger ann

salam..spoil la gambor ru..apsal pegang armpit lak..ekekekeke

wah..bahagianya ngan sang puteri! semoga kebahagian milik kalian..amin

 

Selasa, Mei 20, 2008 9:17:00 PTG, Blogger zino

makna nya masaalah selesai la ya.. so jangan buat hal lagi hehe

 

Selasa, Mei 20, 2008 9:52:00 PTG, Blogger KAMATO

Alhamdullilah... dan Tahniah

 

Selasa, Mei 20, 2008 11:49:00 PTG, Blogger MsCinderella

wah...dah ok kan..Alhamdullilah..:)

 

Rabu, Mei 21, 2008 1:53:00 PG, Blogger kadOk

wahhhh..baguslah semuanya dah ok..kami tumpang gumbira..:)

 

Rabu, Mei 21, 2008 2:52:00 PG, OpenID tuantanah

Bunting tu apa?

Errr... Nabil tu siapa?

 

Rabu, Mei 21, 2008 3:07:00 PG, Blogger khairyn

haa lepas ni jangan ulang lagi tau.. kang terpaksa pula aku ajar sas jurus magis tendangan aura kilt scostman sini haha

bagus dah baik-baik ni. Jiran sepakat membawa berkat hehehe

aku tumpang dengar lagu yek. Dah happy tu tolong doakan aku lulus periksa dengan cemerlang gemilang dan terbilang yek.

 

Rabu, Mei 21, 2008 6:57:00 PG, Blogger silversarina

salam ceria buat kalian berdua ,agar pelangi lepas hujan kekal mewarnai kehidupan .

 

Rabu, Mei 21, 2008 9:29:00 PG, Blogger A t i Q a h

saya dah bau..emm..nasi



minyak. ha ha ha

 

Rabu, Mei 21, 2008 9:42:00 PG, Blogger shah

salam saudara. syukur kepada Tuhan kerana sang puteri kembali ceria. harap-harap kedukaannya hilang sedikit demi sedikit.

nampak gaya saya tak dapat nak menangguk di air yang keruh. saya bergurau, saudara. :)

kepada puteri, boleh tak invite saya untuk baca blog puteri? emel saya shahrizan70@yahoo.com. keresahan melanda bila dapat tahu ditutup. sebelum ni, saya di luar daerah, jadi tak terasa sangat.

assalammualaikum.

 

Rabu, Mei 21, 2008 11:09:00 PG, Blogger Rush Murad

menunggu entri yang lebih ceria lagi...... dan bernafsu.... ekkk?

 

Rabu, Mei 21, 2008 12:16:00 PTG, Blogger Azzam Supardi

Happy together-gether :)

 

Rabu, Mei 21, 2008 12:33:00 PTG, Blogger Ayu

alhamdulillah.. :)
cepat2 sikit lansungnya biar hati terus berbunga dan berbahagia :)

 

Rabu, Mei 21, 2008 1:38:00 PTG, Blogger Mak Su

kirim salam kat puteri

 

Rabu, Mei 21, 2008 2:52:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama

eahahahahahaa aku jerk dah tau muka ko mcmana! bluehikari

 

Rabu, Mei 21, 2008 3:38:00 PTG, Blogger nUr@dDeEn

Alhamdulillah, back to normal.
Pstt..aku nak bgth rahsie ni. Dulu aku ske nombor 7 sebab Cantona. Tp lepas tuh aku kureng minat sbb Bekham. Muahahahaha!!

Wohoooo!! Nak t-shirt Sol-Jah. Walopon tak cantik [hehe], aku nak support cita2 Ketua Turus nk Sindiket Sol-Jah ada rumah batu sendiri. HaHa!

 

Rabu, Mei 21, 2008 3:46:00 PTG, Blogger Pa'chik

bagus lah ko dah kembali ceria... hehe...

dude, ko pakai tupeng katun sindiket soljah la.... ekekke...

 

Rabu, Mei 21, 2008 4:06:00 PTG, Blogger .:HalogAmora:.

waccccchaaaaaa!!!! ini mcm la baru BESSTTT KEBABOOOOMM!!! SKE SKE SUME ORG SKE HAHAHAHA....

BPPPPPP.. CEPAT CEPAT NAAA....

 

Rabu, Mei 21, 2008 4:19:00 PTG, Blogger mama ranggie

dtg PD bawa sang puteri ye?

nape x inform mama..

blh mama kenal2 dgn merpati dua sejoli ni...

al hamdulilah...

seme beransur baik kan?

jom tgk nabil kat admiral!

 

Rabu, Mei 21, 2008 4:30:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Si Kidal,
Terima kasih.


Tok Rimau,
Di bunting itu cuma tercetak nombor penganjur urusetia PD International Half Maraton Tok. Agak-agak berapa juta nak saman Tok?

Wow! Semoga berjaya!


violet,
Dengan izin Allah.


:)


Hambali,
Sampai ’senak’ perut aku makan malam itu. Tapi puas hati...... Alhamdulillah.

Aku biasa makan ikan bakar di belakang Istana Negara tu jer...


mudin,
Jangan main hujan Mudin. Nanti demam.....

p.s, Terima kasih.


MdmZend,
Terima kasih MdmZend. Indah tersusun bahasa Mdm... :)


Zwit,
Terima kasih Zwit. Errr.... cik kodok itu siapa ek?

 

Rabu, Mei 21, 2008 4:32:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

xrajunax,
Emosi ibarat pasaran saham bro’. Ada turun naik.

:D


Pinatbate,
Setiap yang baik itu datang dari Allah.

Kesuwun.


Kak RG,
Terima kasih.


achik,
Terima kasih.

Jom ngeteh di Resepi Rahsia, OUG. Tak pun di Starbuck, Pearl Point. :D


kaktiny,
Terima kasih kak tiny.

Setiap kata-kata kaktiny di sini dan di entri yang lepas membuat saya berfikir, bukan sekali tetapi berkali-kali. :)


Tuan Zabs,
Waalaikumusalam tuan.

Terima kasih.


p.s. Tahniah sekali lagi tuan kerana mendapat gelaran Datuk. :)


Nonie Aziz,
Kau tak akan jumpa punya. Sebab cuma singgah sekejap untuk minum petang. :D

Pergilah cari di butik Crocs, macam-amacam design ada… :D

 

Rabu, Mei 21, 2008 4:41:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Kak Mar,
Waalaikumusalam.

Suka - duka, sedih - gembira itu semua adalah mainan hidup kak Mar.

Atau barangkali juga pelanduk dua serupa.... :D

Terima kasih. :)


tasikmerah,
Insya-ALLAH. Rasanya dia membaca setiap ulasan di sini.

Pantai puteri? Di mana ek?


Masy,
:)

Cuba masuk sekali lagi. Mana tahu dah boleh masuk…


Ted,
Itu bukan kurus, itu ramping namanya....

Terima kasih Ted. Singgah pun cuma nak merasa makan makanan laut saja di Bagan Lalang tu..... :D


Arts,
Kat pulau itu tak ada jual nasi minyak ke Arts? Nasi Ambeng dah tentulah tak jumpa, kan?

:D


Hasrul,
Bila aku teringat cerita yang kau ceritakan di e-mel kau itu aku macam nak ketawa, tapi tak adalah sampai nak menari-nari. Hehehe.

 

Rabu, Mei 21, 2008 4:52:00 PTG, Blogger muor76

kawan aku cakap... sekiranya ko sedang bercinta ko mungkin akan meninggalkan kengkawan ko...
bile ko meninggalkan kengkawan ko.. kengkawan ko leh jadik benggang ngan ko.. tapi ko ade kawan yg boleh menggembirakan ko... untuk berkongsi kegembiraan ngan kawan ko yg berase benggang itu,.. ko leh manghantor kad menyampaikan berite gembire ikhlas dari ko dan kawan ko yang menggembirakan itu.. walaubagaimane pon.. harus diingat.. sudah tertulis di luh mahfuz tentang kehidupan ko.. mungkin ko akan berjaya mengubah sesuatu yg mendukakan kepada menggembirakan.. kite mampu merancang hanya tuhan yang menentukan.. bile lak ko nak bawak kengkawan ko atau kawan ko seorang itu makan ikan bakor di sabak awor?

 

Rabu, Mei 21, 2008 5:19:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

pb,
Insya-ALLAH


Cikin,
Tak elok makan nasi minyak. Kolestrol!


moeha,
Terima kasih.....


kak lady,
Waalaikumusalam.

Terima kasih kak lady [7x] :)


Ann,
Banyak-banyak anggota tubuh, posisi tangan juga yang kamu kaji. Isk!

Trimas!


Zino,
Yang baik itu datang dari Allah Zino....

insya-ALLAH :)


Kamato,
Terima kasih. Jangan lupa ole-ole dari Jerman... :D

 

Rabu, Mei 21, 2008 5:31:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Ms Cin,
Iye kot :D


kadok,
Terima kasih.

Aku suka avatar kau kadok. Lawa.


T Tanah,
Alah... benda yang macam bendera yang digantung untuk iklan itulah.

Orang kata Nabil itu Raja Lawak. Entah. Saya jarang tengok tivi....


khairyn,
Mana hebat banding dengan jurus Mark Dacascos?

Semoga kamu lulus dan berjaya dengan cemerlang!


kak Sarina,
Dengan izin ALLAH. :)


atiqah,
Oooo... emak kamu masak nasi minyak ye hari ini... :D

Mangan sego samen ojo akeh-akeh, sitik-sitik wae... akeh kolestrol!


Shah,
Waalaikumusalam.

Terima kasih sdr.

 

Rabu, Mei 21, 2008 5:53:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Rush,
Errr.... entri bernafsu yang macamana tu Rush? :D


azzam,
Eheh!


ayu,
Insya-ALLAH.


mak su,
Insya-ALLAH.


Bluehikari,
Jangan cerita sama orang Rudy... Hehehe!


nur@,
Kehidupan aku sarat dengan angka 7. Samada suratan atau kebetulan, entah!


Pa'chik,
Dalam proses Pa'chik...

Itu kena minta izin Naga dulu. Hehehe!


Amora,
Errrrrr...... :D


Mama Ranggie,
Saya memang selalu ke PD MR, tapi sebab projeklah. :D

Nak bagitau MR, landskap di Admiral itu kamilah yang buat dulu. :D


Muor,
Apalah yang engko merapu tu Muor... Hehehe!

Bilalah aku nak sampai ke Sabak Awor tu ek.... Ikan bakor apa yang best kat situ Muor?


Sas,
Lagi apa....? :p

 

Rabu, Mei 21, 2008 6:55:00 PTG, Anonymous Faizah

eceh, pakai tshirt baru dia :P

 

Rabu, Mei 21, 2008 7:28:00 PTG, Blogger Penoreh Getah

alhamdulillah syukur.. jalan kembali elok..

 

Khamis, Mei 22, 2008 11:17:00 PG, Blogger ad3ck

cewah. sudah berpasangan skang ehehe. jangan tunggu lama2! ;p.

 

Jumaat, Mei 23, 2008 12:03:00 PG, Blogger kawaii_desu

betul, sun will come together with rainbow after the rain... itula yg kita setuju..

semoga berbahagia

 

Jumaat, Mei 23, 2008 12:03:00 PG, Blogger kawaii_desu

betul, sun will come together with rainbow after the rain... itula yg kita setuju..

semoga berbahagia

 

Jumaat, Mei 23, 2008 2:38:00 PG, Blogger arsaili

salam bro..uikss..no 7..memang fanatik no 7 nih..err nanti anak nak 7 orang ker..cam mana puteri? ahaks
Semoga berbahagia selalu

 

Jumaat, Mei 23, 2008 3:38:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

faizah,
Jeleslah tu...


Penoreh getah,
Biasalah bang. Sebab itu kerja-kerja penyelenggaraan jalan kena dilakukan secara berkala.... :D


ad3ck,
Hehehe!


alif,
Entah!


Kawaii,
Merah Jingga Kuning Hijau Biru Indigo Ungu.

Terima kasih.


arsaili,
Hidup 7!

Terima kasih.

 

Sabtu, Mei 24, 2008 5:03:00 PTG, Blogger JBM8141

ish ish aku tak pernah makan ikan bakor kat sabak awor tu...walaupun rumah aku dekat benor. tak boleh jadi ni, next time balik taman muar, kena pegi gak nih...

 

Isnin, Mei 26, 2008 3:59:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Bad,
Jom kita pergi sama-sama. Aku pun ak pernah sampai lagi. Hehehe.

 

Selasa, Mei 27, 2008 11:42:00 PG, Anonymous neeziee

walaupun tak cantik.
aku pun nak juga t itu.

hehe.

 

Selasa, Mei 27, 2008 3:10:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

neeziee,
Kau nak baju nombor berapa nizi?

 

Sabtu, Mei 31, 2008 12:11:00 PG, Blogger deOughtred

kalau tak jumpa topeng, pakai spender pun ok cover muka tu...