Selasa, Julai 29, 2008
i
Cahaya itu. Nampak dekat tapi kelam, suram, berbalam-balam. Berkilau-kilauan di hadapan mata tapi tangan masih tak terjangkau.


ii
Kadang-kadang hidup perlu ruang. Untuk menyepi. Untuk menyendiri. Untuk menjauh. Untuk diam. Untuk senyap.

Diam dan senyap yang bertandang. Bukan sengaja dijemput datang. Bukan juga mengundang rajuk yang panjang.


iii
Jangan. Jangan. Jangan. Jangan ditalkinkan saya. Saya belum mati lagi.

Koma. Bukan noktah.


iv
Rindu-rindukan saya.


TTFN
 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 7/29/2008 12:07:00 PTG. |


58 Ulasan


Selasa, Julai 29, 2008 12:35:00 PTG, Blogger Sastri

bila penat terasa, rehatlah B... ambillah masa sebanyak yang boleh untuk berehat secukupnya...

rindu... sudah semestinya ramai yang akan merindu karyamu itu...

 

Selasa, Julai 29, 2008 12:49:00 PTG, Anonymous ayumkay

disuruh rindu rinduan ni.. nak kemana tu? jauh ke?

tak pe.. pegilah.. asal jgn lupa jalan pulang sudahlah ya :)

 

Selasa, Julai 29, 2008 12:57:00 PTG, Blogger Mak Su

tak.. ni bukan talkin, nak ngajar anak muqaddam jer...dun worry

 

Selasa, Julai 29, 2008 1:15:00 PTG, Anonymous cikin

isk..untung jugak ade orang nak rindu. aku? mcm xde sape nk rindu je..

 

Selasa, Julai 29, 2008 1:23:00 PTG, Blogger shahliza94

tul tu...pi lah bercuti BP. balik kampung ker...makan deghoyan. la ni tgh musim...

 

Selasa, Julai 29, 2008 2:01:00 PTG, Blogger Hambali ®

Ada jugak "dia tu" yang dah banyak kali kita dok talkin, doa selamat pun dia tak mau berenti-berenti lagi.

2010 katanya.

hehe.

 

Selasa, Julai 29, 2008 2:06:00 PTG, Blogger Rajuna

ngeteh ndisek
wetenge ngeleh kaie..hehehe

 

Selasa, Julai 29, 2008 2:15:00 PTG, Blogger Penoreh Getah

wes piyeh toh.. pergi dolan lah bro.. ngk kuala parit jawa tu pun mungkin boleh cool

 

Selasa, Julai 29, 2008 2:24:00 PTG, Blogger Si Kachak Suparjo

Kau nak bepergian ke bang?

Mencari damai hakiki ke?
Mencari al Ghazali ke?
atau mencari uang berjuta?

Slamat Jalan Qusnan Munazarif.


Yg Merindu,
Suparjo.

 

Selasa, Julai 29, 2008 2:26:00 PTG, Anonymous mamaranggie

kadang2 kite perlu rehat kan minda sekejap kan?take ur time...

 

Selasa, Julai 29, 2008 3:34:00 PTG, Blogger ah tok

Ramai silap paham erti talkin yang sebenar kan...??



:D

 

Selasa, Julai 29, 2008 4:42:00 PTG, Blogger Pa'chik

ko merajuk hapa lak ni dude... ke gi wat umrah?? ke wat rumah?

 

Selasa, Julai 29, 2008 5:12:00 PTG, Blogger kemat

ikut cara saya..BERCUTI...senangkan hati

 

Selasa, Julai 29, 2008 9:08:00 PTG, Blogger Rush Murad

penat sangat ker menulis blog ni? hingga perlu bercuti? atau penat kerana perkara lain.... spekulasi sahaja ni :D

 

Selasa, Julai 29, 2008 10:31:00 PTG, Blogger Zabs

Salam BP,
Ketenangan mungkin didapat dengan bersunyian. Tapi bila bersunyian tak semestinya dapat ketenangan.

 

Selasa, Julai 29, 2008 11:08:00 PTG, Anonymous kad0k

rehat yg panjang ehhh..selamat bercuti..:)

 

Rabu, Julai 30, 2008 1:26:00 PG, Blogger Amiene Rev

Kedengaran seperti percutian akan melanda.

 

Rabu, Julai 30, 2008 2:32:00 PG, Blogger Al-BIMA SAKTI

dalam cahaya terang
tp dia teraba-raba keseorangan.

Ruang itu luas terbentang
tp setiap langkahnya terhalang.

apakah malang
akan terusan menjelang..?

 

Rabu, Julai 30, 2008 9:54:00 PG, Blogger asuhara

arek lunggo ngendi to kang?
ojo minggat wes la yo...
nek arek tenang2 ke pikiran neh wes lunggo waeh, orak payah pikir seng lain.
Nyong pasti akeh seng kangen podo mu nanti!

 

Rabu, Julai 30, 2008 10:43:00 PG, Blogger waterlily

Dik,

Mau berpergian ya. Pergilah. Beri ruang untuk diri. Tapi jangan tak kemabli. Mudah-mudahan kamu kembali untuk entri-enri yang lebih berjiwa.

 

Rabu, Julai 30, 2008 11:07:00 PG, Blogger achik

selamat berehat.. :)

 

Rabu, Julai 30, 2008 11:48:00 PG, Anonymous Tanpa Nama

salam bro..sering juga berkunjung disini,sebab kalau tak salah ada diceritakan tentang lagu pak abu dalam album saya yang lepas..cuma jika kelapangan lawatalah blog saya di www.pestajiwa.net dan untuk menonton sessi recording live di web TV,kunjunglah www.the-wknd.com
selamat dan salam.....meorpestajiwa

 

Rabu, Julai 30, 2008 1:54:00 PTG, Blogger ad3ck

ehehehe. kesimpulannya?

 

Rabu, Julai 30, 2008 2:12:00 PTG, Blogger rudy bluehikari

koe waras kang? ko adoh temen lungo ne. Wes males nolis yo? Seng aman-aman yo. waras kabeh.

 

Rabu, Julai 30, 2008 5:22:00 PTG, Anonymous Am

Dalamnya maksud, dekat lima kali baca masih kurang faham maksudnya...

Ps: suka dgn koma, tak suka dgn noktah....

 

Rabu, Julai 30, 2008 6:11:00 PTG, Blogger xiiinam751, musafir denganMu

Arek Lungo mareng ndi to kang? Arek melok...arek melok....

p/s: rumpang tu apa ek?

 

Rabu, Julai 30, 2008 7:04:00 PTG, Blogger Sastri

salam kak xiiinam751,

rumpang = hiatus... :D

 

Rabu, Julai 30, 2008 7:16:00 PTG, Blogger e.i.s.r.a.a

salam singgah.
wak mahu beruzlah ke mana? lama tak? selamat beruzlah.
=)

 

Khamis, Julai 31, 2008 12:04:00 PG, Blogger JBM8141

bang, dari buku Lelaki Dari Planet Marikh, Pompuan Dari Planet Zuhal... kaum kita ni mmg sekali sekala akan 'masuk gua duduk termenung seorang diri'. dan kaum pompuan pulak jangan la try 'nak ajak2 keluar dari gua tu'. biarkan la ye.

 

Khamis, Julai 31, 2008 10:49:00 PG, Blogger Tie

Tenangkan diri dan cuba lakukan sesuatu yang baru...

 

Khamis, Julai 31, 2008 11:56:00 PG, Blogger tasikmerah

sepi itu perlu?



entah.



tapi ia selalu datang~

 

Khamis, Julai 31, 2008 1:53:00 PTG, Blogger AZWA

BP nak gi "berkhalwat" ker?

Rumpang tu bahse Jawa ker? Klu bahasa ibunda azwa rumpang means berlubang atau ada ruang atau sewaktu dengannya.

 

Khamis, Julai 31, 2008 3:48:00 PTG, Blogger NBK466

Emmm..ramai yg rindu ker atau NAN SEORANG tuh jerk? hi..hi..hi..

 

Khamis, Julai 31, 2008 8:48:00 PTG, Blogger arsaili

salam..iskk2 dah rindu nih...ada di KL tak?

 

Jumaat, Ogos 01, 2008 12:31:00 PTG, Blogger sya

Sapa yg rindu sapa? BP rindu pembaca ke.. pembaca rindu catitan.. tapi yg pasti.. pasangannya mesti dirindui kan?

 

Ahad, Ogos 03, 2008 5:18:00 PG, Blogger Bunga Rampai

Salam BP,

Semoga dipermudahkanNya apa jua urusan. Damai, senang, dan tenang di mana jua berada. Amin.

 

Ahad, Ogos 03, 2008 8:19:00 PTG, Blogger kawaii_desu

bila penat kita berehat, pastu sambung balik, begitulah hidup kan

 

Isnin, Ogos 04, 2008 10:28:00 PG, Blogger DeeN

Hoh, baru hari nih dapat tinggalkan pesan.
"..penuhilah rumpang yg ada dengan sebaik2nya. Moga lebih aman dan bahagia.."

Sekian pesan daku. Err..rindu-rinduan jadi kenangan. Cheeewahhh!!

 

Isnin, Ogos 04, 2008 5:48:00 PTG, Blogger TokNabe

sawadikapp, wah..puitis

 

Isnin, Ogos 04, 2008 11:19:00 PTG, Blogger Abang Long

Kali ini bukan sekadar membaca... kena tafsir pula ...

 

Selasa, Ogos 05, 2008 11:23:00 PG, Blogger KAKTINY

andai diam dan senyap itu demi tugasan.. amat memahami..

memang merindui isi tulisan dan paparan setiap kali menjengah ke sini..

mujur ada si puteri pengubat sepi..

 

Selasa, Ogos 05, 2008 11:50:00 PG, Blogger Masy

rehatlah B.. (tiru sas hihi).. eh eh! B for Blackpepel tau hahaha!!

apepon semoga ketemu lg :)

 

Rabu, Ogos 06, 2008 11:18:00 PG, Anonymous neeziee

bila penat terasa, rehatlah B... ambillah masa sebanyak yang boleh untuk berehat secukupnya...

 

Rabu, Ogos 06, 2008 12:30:00 PTG, Blogger 13may

selamat selamat :)

 

Rabu, Ogos 06, 2008 1:02:00 PTG, Blogger TedungS

aku pun nk ucapkan selamat, selamat :)

 

Rabu, Ogos 06, 2008 3:28:00 PTG, Blogger Op

selamat berpuasa

 

Rabu, Ogos 06, 2008 8:03:00 PTG, Blogger en_me

ojo rindu rinduan kang..

 

Khamis, Ogos 07, 2008 10:58:00 PG, Blogger NONIE AZIZ

Laaaa..sama ngan aku rupanya...

 

Khamis, Ogos 07, 2008 8:21:00 PTG, Blogger Titicaca

rindu? sape yg rindu katsape nih? muahahhaa..(sambil kenyit mata)

 

Sabtu, Ogos 09, 2008 9:21:00 PG, Blogger artisticklytouch

jaga diri, hiasi peribadi wahh ewah ewah

 

Sabtu, Ogos 09, 2008 3:58:00 PTG, Blogger butaseni

waaa lu mana mau pigi?

 

Ahad, Ogos 10, 2008 1:32:00 PTG, Blogger .:HalogAmora:.

BP.... HANG KENA SAKIT MATA JUGAK KA? LAMA CUTI NIH.. HEHEHE

 

Isnin, Ogos 11, 2008 12:10:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Salam,

Terima kasih kepada semua sahabat yang mengulas.

Saya sudah kembali. Dari rumpang [hiatus].

:)