Rabu, Februari 13, 2008

Image Hosted by ImageShack.us

Jejaka itu sedang kedinginan. Hidungnya sedang berlari, kalau diterjemahkan secara literal. Jejaka itu seperti biasalah. Masih mengagungkan kerahsiaan identitinya dari khalayak. Bagus sungguh jejaka itu. Susah nak cari jejaka yang pemalu dan santun seperti itu di zaman sekarang. Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Dara : Awak nak makan pakai apa?

Jejaka : Pakai tangan la, takkan pakai kaki…….

Dara : Keskeskes!


Bagi kawan-kawan yang teringin menikmati Nasi Padang yang berjiwa, saya syorkan awak semua mencubanya di restoran itu. Tempatnya di aras tiga, Amcorp Mall, Petaling Jaya. Betul! Saya tak tipu. Buat apalah saya nak tipu, saya bukan ada share pun…...


TTFN


Label:

 
Cerita blackpurple @ jowopinter pada 2/13/2008 11:17:00 PG. |


49 Ulasan


Rabu, Februari 13, 2008 11:42:00 PG, Blogger Sastri

keskeskes... ye la tuuuuuu... :p

suka ek makanan kat situ? boleh pergi lagi lain kali... :D

alangkah baiknya kalau u ada 'share', boleh mamam 'free' tiap kali... :p

 

Rabu, Februari 13, 2008 11:59:00 PG, Blogger Nunn

tingkat tiga Amcorp mall....nanti wa torai sodap ko tak sodap....janji den cubo...

 

Rabu, Februari 13, 2008 12:11:00 PTG, Blogger achik

uish.. lama giler x gi Amcorp tu.. padahal dulu tempat lepak.. ;p

 

Rabu, Februari 13, 2008 12:17:00 PTG, Blogger el-Maaniq

alahai.
memang tengah lapar pun.
tapi member-member.
dah ajak 'tapau' di maybank.
maka.
esok saja lah.

 

Rabu, Februari 13, 2008 12:24:00 PTG, Blogger kasutVincci

en3 tersirat nya, gi dating ngan awek yer?

 

Rabu, Februari 13, 2008 12:32:00 PTG, Blogger JBM8141

aku sokong. mmg sedap. tak silap aku, ada cawangan dia kat kelana jaya...rasanya la....

tapi yg lagi sedap sebab org belanja masa tu. aku tibai aje. sedap. sungguh.

 

Rabu, Februari 13, 2008 1:09:00 PTG, Blogger nUr@dDeEn

eH eH, ko ke tuh? apsal nampak lain je ek? keskeskeskeskes ...

 

Rabu, Februari 13, 2008 1:37:00 PTG, Blogger cikin

nape xde gamabr si dara pujaan? ekekek.. :D

 

Rabu, Februari 13, 2008 2:02:00 PTG, Blogger Pa'chik

aku tak peduli ko nak makan pakai apa... parlimen dah bubar dude!!! hahaha...

 

Rabu, Februari 13, 2008 2:03:00 PTG, Blogger NONIE

betul kata cikin tu nape tak de gambo dara pun...aku setuju teruna tuna mmg pemalu & sopan santun pasal amik gambo je tutp muka...macam orang yang keluar dari mahkamah tu....lariiiiiiii

 

Rabu, Februari 13, 2008 2:04:00 PTG, Blogger mama ranggie

lagi sodap kalo bp banjer...

ngeh..ngeh..ngeh...

 

Rabu, Februari 13, 2008 2:10:00 PTG, OpenID acciaccatura

salam wak pinter,
eh eh, ada lagi jejaka pemalu di dalam zaman ni ek? heeheehee... selamat anak dara orang.

 

Rabu, Februari 13, 2008 2:11:00 PTG, Blogger Mak Su

biarpun malu, tapi makan tetap makan

 

Rabu, Februari 13, 2008 2:25:00 PTG, Blogger muor76

malu? malu nak amek gambo ker?
atau malu nak makan..
ye ye ooo jerk..
ntah ntah kat umah kalo makan tak cukup 2 tangan kot... kekekek
tapi kalo malu takpe.. jgn tak tau malu.. atau malu tak bertempat... mau kene palu.. pastu memember pon cakap 'wak lu.....'
dan akhir kata jgn ler tanam pokok semalu, kerane pokok semalu akan berase malu kalo disentuh..

 

Rabu, Februari 13, 2008 2:29:00 PTG, Blogger pB

naper malu ..??????


amcorp mall ...

ok ...

thanx for the info

 

Rabu, Februari 13, 2008 3:32:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Sas,
Hehehe!

Kalau dah 9.77/10 bintang, apa lagi kalau bukan suka? Hehehe! Dah orang nusantara, berjiwa nusantara, selera pun lebihlah kepada masakan nusantara.
:p


nunn,
Kalau tak sedap kau jumpa aku, tuntut gantirugi aku. Hehehe!


achik,
Isk! Selain dari Jaya, Amcorp Mall, IOI Mall, OUG, Pearl Point, tempat mana lagi selalu lepak chik? Hehehe!


el-maaniq,
Esok, dalam pukul berapa kamu nak pergi situ? Hehehe!


KV,
Cuma makan-makan. Tak manis dating-dating nih... :D


jbm,
Ha'ah. Memang ada 2-3 cawangannya di Lembah Klang.

Aku siap minta nasi tambah. Habis lauk semua licin. Hehehe!

Bila agaknya aku dapat rasa belanja kau pulak ek...? :D


nur@,
Lain macamana? Makin kacak ke? Hahaha! Sebab temperian kot.... Hahaha!


cikin,
Dia pun pemalu juga.... :D


Pa'chik,
Ha'ah. Aku ada dengar tadi. Sah! Angka 13 juga yang dipilihnya.


nonie,
Gambar dia sangat eksklusif. :D

Sejuk perut emak mengandungkan jejaka santun dan pemalu macam itu kan. Hahaha!


mama ranggie,
Kalau sedap, mahal sikit pun tak apa. Puas hati. :D


accia,
Waalaikumusalam.

Jejaka lelaki Melayu Jawa terakhir. Bertuah kalau dapat jadi anak menantu. Hehehe! [perasan sungguh!]


mak su,
Makanan dah depan mata, malu kena tolak tepi.... :D


muor76,
Hehehe!

Makan mana boleh malu. Kalau malu laporlah perut. Nak-nak lagi kalau makanan lazat dah di depan mata.

Semalu itu nama saintifiknya Mimosa pudica. Hehehe.


pb,
Malu itukan sebahagian dari iman...

Nak pergi makan situ nanti bagitau saya ya. Hehehe!

 

Rabu, Februari 13, 2008 3:53:00 PTG, Blogger butaseni

wah tengok signboard pun nampak sodap!

 

Rabu, Februari 13, 2008 4:21:00 PTG, Blogger Ainin Naufal

tempat ni memang femes, tapi masih belum pernah mampir. bila la ek....

tapi kalau kat situ boleh dapat nasi ambeng, ini jam juga makcik serbu. hehehe.. rindu nasi ambeng!

 

Rabu, Februari 13, 2008 4:29:00 PTG, Blogger Kasawari

jauh gak nak gi tu... kat area area JB ada tak? he he

auuuuwwww cak...

 

Rabu, Februari 13, 2008 6:00:00 PTG, Blogger Kak Lady

BP...sijejaki pemalu...heheheh...

Ermmm...Amcorp Mall...kene pegi ngan Sya ni...kalau tak ...tak sampai punya...

 

Rabu, Februari 13, 2008 6:25:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Butaseni,
Itu baru tengok signboardnya. Belum tengok menunya lagi.

Kalau nak tengok menunya sila ke SINI.

Hehehe!


Ainin Naufal,
Dah alang-alang lalu situ kena singgah. Rugi kalau tak merasa. Sekali cuba mesti nak lagi dan lagi dan lagi... Hehehe!

Nasi Ambeng orang kampung buat baru original. DI KL kalau adapun entah apa-apa rasanya. :D


Kasawari,
Nanti balik dari tengok F1 boleh singgah bro'. Kalau nak belanja pun boleh. Apa salahnya...Hehehe!


Kak Lady,
Sijejaki itu apa? Hehehe!

Kena pergi cuba Kak Lady. Bukan jauh sangat pun. :D

 

Rabu, Februari 13, 2008 8:46:00 PTG, Blogger kawaii_desu

hahaha...

pemalukah pemuda dgn hidung berlarinya itu??

itulah rupanya pot dating awak ye hehehe

 

Rabu, Februari 13, 2008 9:19:00 PTG, Blogger Ted

haha...rahsiakan identiti anda

 

Rabu, Februari 13, 2008 10:13:00 PTG, Blogger waterlily

Biarlah rahsia...hu..hu..hu..Purp kat situ ada tempe tak? Nak ajak cik abang akak pegi dating hehehe...:)

 

Rabu, Februari 13, 2008 10:35:00 PTG, Blogger Kerp (Ph.D)

wak,

masa lalu kat rstoran salero negori hari tu teringin nak cuba tapi kawan nyong teringin nak western plak time tu...

eh wak, kalo selalu ke amcorp gi la singgah kat stall kak raden galoh. dia ada tiap2 hari ahad niaga model kereta mainan.

 

Khamis, Februari 14, 2008 2:14:00 PG, Blogger Brandal Lokajaya

Bagus sungguh jejaka itu. Susah nak cari jejaka yang pemalu dan santun seperti itu di zaman sekarang.

komen aku:
aaa..
ye la tu..
memandangkan parlimen dah bubar, aku bagi chance lah kat kau kali ni, bang.

 

Khamis, Februari 14, 2008 2:20:00 PG, Anonymous eisraa

salam singgah.
ada deliver service tak? agak2 boleh tak sampai sini? bab2 makan ni memang suka. nak pulak yang dibelanja orang + makan dengan ...
=)

 

Khamis, Februari 14, 2008 7:52:00 PG, Blogger zwitterion

lain kali tunjuk la muka, nak tengok licin ke tak, ko kan makan tempe..hehe

 

Khamis, Februari 14, 2008 9:26:00 PG, Blogger ~ yus ~

iyeeelah tu...

malu-malu kucing yer BP..hehe.

 

Khamis, Februari 14, 2008 11:10:00 PG, Blogger jinggo

oooo tunjuk muka malu yaaa....
tak pa.....
insyallah nanti nak kena cuba jugak........

 

Khamis, Februari 14, 2008 11:13:00 PG, Blogger Jie

ooo..rasa kakjie kalau jejaka yang pemalu itu belanja lagi sedap...cukup perisa dari org tak tahu malu ini dgn org yang pemalu..ha ha ha

 

Khamis, Februari 14, 2008 11:14:00 PG, Anonymous ayumkay

kalau nasi ambeng pasti ku terjah..hehehe.

anak sapeeeerlah tu pemalu sungguh! mmg tak salah ibu yang mengandung.

alaaaa nak tengok sampai bila jejaka iteww nak sorok muka di balik telapak tangan dia tuuu.

 

Khamis, Februari 14, 2008 12:28:00 PTG, Blogger m i n e r a l . . .

armcorp mall perhh tempat wa dating dulu tuh jejejej

sure cuba jika kesana lagi...

p/s: tahniah bro, sy baca dlm suratkabar blog anda menang anugerah :)

 

Khamis, Februari 14, 2008 12:40:00 PTG, Blogger silversarina

nak cuba jugak lah...kalau ada pemuda pemalu tu sekali mesti lagi berselera akak, tapi masih guna tangan sebab tak biasa guna kaki... :P

 

Khamis, Februari 14, 2008 3:17:00 PTG, Blogger Azzam Supardi

Aku masih mencari restoran atau gerai nasi ambeng la, purp.

 

Khamis, Februari 14, 2008 4:15:00 PTG, Blogger ad3ck

klu tak alah ku, nasi padang neh berasal dari minang kabau. kan?

 

Khamis, Februari 14, 2008 4:23:00 PTG, Blogger arianna adrizal

pemalu tang bergambar je tuu.. kekekekeke.

da lama tak pekena nasi padang. hampir tak ingat macam mana rasanya.

 

Khamis, Februari 14, 2008 6:05:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

kawaii,
Malu tapi mahu :D

Bukan dating, tapi makan-makan. Harap maklum.

Hehehe!


Ted,
Susah jadi selebriti ni... Hahaha!


Kak WL,
Salah satu menu yang saya suka di situ adalah lodehnya. Walaupun lodeh ala-Padang bukan ala-Jawa tetapi tetap ada tempe. Pergh! Baru cerita inipun dah meleleh-leleh air liur... Hehehe!


Kerp,
Selera wak lebih sendeng kepada makanan nusantara. Hehehe! Tapi sesekali makan jugalah menu Barat. Sesekalilah.

O. Ya ke? Wak tak tahu pulak. Wak memang pengumpul model kereta sukan terutama berskala 1:24. Nantilah kalau ke situ lagi hari Ahad, Wak singgah sekali tempat kak RG itu. :D


Brandal,
Apa kena mengena Parlimen bubar dengan 'kepemaluan' dan 'kesantunan' aku? Aku non-partisan. Aku ulangi aku non-partisan! Hahaha!


eisraa,
Salam kembali.

Belum sempat sampai Mesir mesti basi dik. Hehehe..

Makan dengan..... [dengan siapa agaknya itu ek...? Malu-malulah pulak :D]


Zwit,
Aku ber'profil rendah' [translasi secara literal] orangnya. Hahaha!

 

Khamis, Februari 14, 2008 6:47:00 PTG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Yus,
Malu-malu siput sedut. Hehehe!


jinggo,
Apalah sangat pada rupa, yang penting budi bahasa. Hehehe!

Cuba, jangan tak cuba. Kalau nak ajak dan belanja aku makan sekali pun boleh. Bab makan aku tak malu. Hehehe!


Jie,
Boleh, apa salahnya. Tapi saya kena pakai topeng kalau nak belanja kak Jie. Maklumlah saya pemalu.... :D


ayumkay,
Mana nak cari Sego Ambeng di KL ni. Kalau adapun tak ori kot... Pernah beli di Melawati bulan puasa dulu, rasanya entah apa-apa...!

Sejuk perut emak mengandung.... Hehehe!


Mineral,
Sesekali ke situ cuma temankan puteri pergi kedai buku saja... Buku di kedai buku Payless itu lebih murah dari kedai buku biasa... Kedai buku terpakai pun ada, tapi dah pindah ke OU baru-baru ini.....

p/s Suratkhabar apa dan bila ek? Anugerah Geng Jurnal itu ke? Tak perasan pula saya. Terima kasih.


Kak Sarina,
Kalau saya dah bagi 9.77/10 bintang, kena cubalah.

Saya pulak yang tak berselera nanti, maklumlah pemalu... Hehehe!


Azzam,
Akupun. Tapi susah nak jumpa di KL ini. Tapi kalau tak silap aku di Kampung Baru ada. Dan di salah satu pasar malam di Lembah Kelang ini. Dan kalau tak silap aku juga di sebuah restoran Mid Valley pun ada, kalau tak silap akulah... Lupa...


ad3ck,
Ha'ah. Padang itu memang sebuah tempat di Sumatera. Tapi makanan Minang dengan makanan Padang agak berlainan sikit kot, kalau tak silaplah.


Arianna,
Bab makan mana boleh malu... Rugilah kalau malu...Hehehe!

Kena pergi cuba kalau nak bagi ingat balik... Hehehe!

 

Khamis, Februari 14, 2008 7:14:00 PTG, Blogger Azhar Ahmad

amcorp mall... dekat dengan lrt asia jaya, dan UM kan... harus pergi....

 

Khamis, Februari 14, 2008 8:23:00 PTG, Blogger Kerp (Ph.D)

cantek sangat tu wak. boleh bagi bisnes kat kak RG kita. dia kat tingkat 1, west wing, bawah escalator. mainan kereta tu ada beberapa size. boleh cite dengan suami dia, abg mambang.

 

Khamis, Februari 14, 2008 9:21:00 PTG, Blogger - j o h a r i -

wak..
kite kan org jawa
org jawa mkn nasi ambeng
ni kira dh ade percampuran budaya la ni ye

 

Jumaat, Februari 15, 2008 1:08:00 PG, Blogger hakim dirani

kes kes kes.. tak sangka BP pemalu orangnya.

 

Jumaat, Februari 15, 2008 9:02:00 PG, Blogger Zalisa Maz @ ZN Isa

he' elle... pemalulah konon :)

 

Jumaat, Februari 15, 2008 11:11:00 PG, Blogger blackpurple @ jowopinter

Azhar,
Dia di tepi Lebuhraya Persekutuan juga. Tapi kalau dari KL sebelah kiri. Nampak bangunannya tinggi dari lebuhraya. Asia Jaya itu sebelah kanan kan?


Kerp,
O, bagus bagus. Nanti-nanti boleh singgah. Ingatkan bisnes yang di flea market tu...

Terima kasih. :)


johari,
Sesekali, nak juga merasa makanan lain. Apapun Nasi Ambeng tetap teratas! Hehehe!


Hakim,
Keskeskes. Malu bergambar, bukan malu makan...


Zalisa maz,
Konon-kononnya macam itulah. :D

 

Isnin, Februari 18, 2008 12:39:00 PG, Blogger bunga rampai

Salam BP,

Terima kasih entri ini. Saya tak tahu pun ada restoran tu kat sana Lain kali boleh cuba :-)

 

Isnin, Februari 18, 2008 11:12:00 PG, Blogger blackpurple @ jowopinter

B Rampai,
Waalaikumusalam.

Sama-sama. Cubalah. Tak rugi mencuba. Makanan yang sedap. Suasana yang antik. :)

 

Khamis, Februari 21, 2008 12:21:00 PG, Blogger shahril aley

kalau sekali skala untuk merasa okeylah tetapi kalau kerap terasa bosan plak. teringat pengalaman bercuti ke Jakarta-Puncak-Bandung. kami dihidangkan dengan nasi padang yang teramat popular dan nasi sunda.

 

Rabu, Mac 05, 2008 12:25:00 PTG, Anonymous nOr

at least sebulan sekali makan kat salero nogori neh..usually gi yg kat kelana jaya..sodap n price pun reasonable,much better than sari ratu or sari bonda.